kaszpir007 04.04.2019 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Czesc, takie pytanie (jestem niestety bardzo zielony w tych tematach) - czy to jest normalne/prawidlowe, ze mimo iz pompa ciepla (LG therma v) jest wylaczona (wlaczone tylko grzanie CWU) to w grzejnikach slychac ze krazy/pompowana jest tam woda (poniewaz sa zawory przy grzejniku w polowie skrecone to slyszalny jest szum wody) Woda w/i grzejniki sa zimne, ale jak na chlopski rozum to zakladalbym, ze w trybie tylko CWU nie powinno tam byc zadnego ruchu/przeplywu? Bo powinny byc jakies 2 obiegi niezalezne? Jest w instalacje wpieta pompa Grunfosa, ale na tym konczy sie moja wiedza. Moze ktos cos podpowie Z tego co piszesz masz dodatkową pompę . Przy normalnej nieskomplikowanej instalacji starczy pompa obiegowa wbudowana w samą pompę ciepła i nią steruje elektronika pompy ciepła. U Ciebie zapewne pompa dodatkowa jest wlączona na stałe , więc cały czas działa nawet jak nie ma takiej potrzeby. Zapewne po prostu poza sezonem grzewczym należy ją odłączyć od zasilania i problem zniknie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirageg3 05.04.2019 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Witam,czy ktoś wie (nie mogę znaleźć) jaki nominalny przepływ ma pompa LGHU091/HN1616? Znalazłem tylko przepływ minimalny wynoszący 15l/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 05.04.2019 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Z tego co piszesz masz dodatkową pompę . Przy normalnej nieskomplikowanej instalacji starczy pompa obiegowa wbudowana w samą pompę ciepła i nią steruje elektronika pompy ciepła. U Ciebie zapewne pompa dodatkowa jest wlączona na stałe , więc cały czas działa nawet jak nie ma takiej pot(...). Co to jest nieskomplikowana instalacja? Piętrowe 165m2 , 100% podlogowki obsłuży pompa bez dodatkowej pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 05.04.2019 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Witam, czy ktoś wie (nie mogę znaleźć) jaki nominalny przepływ ma pompa LGHU091/HN1616? Znalazłem tylko przepływ minimalny wynoszący 15l/min. około 25L/min jest optymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finch_pl 06.04.2019 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Hej, Mam pytanko jak macie podłączony CWU? używacie do tego zestawu PHLTA? gdzie wpiąć termometr w pompie?Co myślicie o zbiorniku Therma LGRTV200E - czy lepiej kupić coś z rynku (zależy mi na nierdzewce)Będę wdzięczny za pomoc Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez finch_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirageg3 07.04.2019 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 około 25L/min jest optymalnie Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie techniczne. W jakim celu podawana jest minimalna odległość pomiędzy jednostkami wewnętrzną i zewnętrzną? Czy należy "sztucznie wydłużać długość instalacji freonowej jeśli ta odległość jest mniejsza niż podaje producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirageg3 06.05.2019 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 (edytowane) Ma ktoś może instrukcję ustawień serwisowych dla najnowszej wersji sterownika LG? Edytowane 6 Maja 2019 przez mirageg3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 06.05.2019 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Ma ktoś może instrukcję ustawień serwisowych dla najnowszej wersji sterownika LG? a jaką masz dokłądnie wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirageg3 06.05.2019 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 (edytowane) a jaką masz dokłądnie wersje? 3.03.1a Edytowane 6 Maja 2019 przez mirageg3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirageg3 08.05.2019 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 No dobra, skoro nikt nie ma instrukcji to może podpowiecie czego dotyczą następujące pozycje w ustawieniach serwisowych: - inteligentna siatka (SG),- TH on/off ………….. Typ0 typ1 typ2, - CN_CC, - wymuszenie pracy, - CN_EXT, - Pompy podczas ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwolis 09.05.2019 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Ma ktoś może instrukcję ustawień serwisowych dla najnowszej wersji sterownika LG? Jest na stronie Lg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirageg3 10.05.2019 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Jest na stronie Lg Możesz podać linka? Widzę tam tylko instrukcję instalatora dla starego sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwolis 10.05.2019 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 https://strefaklimatyzacji.pl/pobierz/instrukcja-obslugi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirageg3 10.05.2019 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 https://strefaklimatyzacji.pl/pobierz/instrukcja-obslugi/ Ja tam widzę tylko ustawienia użytkownika a nie widzę ustawień serwisowych, o które pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piori 29.05.2019 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 No dobra, skoro nikt nie ma instrukcji to może podpowiecie czego dotyczą następujące pozycje w ustawieniach serwisowych: - inteligentna siatka (SG), - TH on/off ………….. Typ0 typ1 typ2, - CN_CC, - wymuszenie pracy, - CN_EXT, - Pompy podczas ogrzewania. https://www.lg.com/pl/wsparcie/wsparcie-produktowe/lg-HN1616.NK3 W instrukcji montażu są opisane terminy, o które pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirageg3 30.05.2019 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 https://www.lg.com/pl/wsparcie/wsparcie-produktowe/lg-HN1616.NK3 W instrukcji montażu są opisane terminy, o które pytasz. Super, o to mi chodziło. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basix 03.06.2019 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Jaki polecacie regulator pokojowy dla naszej pompy?Zastanawiam się nad Salus 091FL lub Auraton 2030 z tym że oba nie maja możliwości sterowania grzaniem ciepłej wody użytkowej i teraz nie wiem czy będą kompatybilne... Pytanie czy będzie działać harmonogram w pompie dla CWU gdy będzie podłączony regulator pokojowy dla grzania podłóg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 03.06.2019 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Mam Salusa. Działa bez problemowo. CWU, ustawione na sterowniku. Salus stoi w pokoju i steruje ogrzewaniem podłogowym. Łączy się bez problemu. Mam inny problem z pompą. Wydaje mi się że siadło podtrzymanie pamięci w pompie. Po wyłączeniu prądu siada zegar i rozprogramowuje się ustawienie CWU. Co za tym idzie jak nie przypilnuje pompa chodzi przy grzaniu CWU kiedy chce, nie koniecznie w II taryfie. Niestety w lipcu dopiero serwis i chyba do tego czasu muszę się przemęczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basix 03.06.2019 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Mam Salusa. Działa bez problemowo. CWU, ustawione na sterowniku. Salus stoi w pokoju i steruje ogrzewaniem podłogowym. Łączy się bez problemu. Mam inny problem z pompą. Wydaje mi się że siadło podtrzymanie pamięci w pompie. Po wyłączeniu prądu siada zegar i rozprogramowuje się ustawienie CWU. Co za tym idzie jak nie przypilnuje pompa chodzi przy grzaniu CWU kiedy chce, nie koniecznie w II taryfie. Niestety w lipcu dopiero serwis i chyba do tego czasu muszę się przemęczyć. czyli w sterowniku pompy ustawiasz sobie czas (poprzez harmonogram) kiedy ma grzać CWU i się przełącza bez problemów? wydaje mi się że co do nie trzymania pamięci to musi tam być jakaś bateria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik37 03.06.2019 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 WitamOd dwóch miesięcy mam lg 12 kw hu121u33/hn1616nk3 i ponieważ zrobiło się ciepło chciałem włączyć chłodzenie.I tu pojawił się problem bo na sterowniku w miejscu gdzie wg instrukcji powinny być trzy tryby tzn ogrzewanie automatyczny i chłodzenie są tylko dwa ogrzewanie i automatyczny. Chłodzenia brak. Pompę instalował mi znajomy chłodnik więc z tej strony raczej pomocy nie uzyskam. Miał ktoś może taki problem ? może chłodzenie włącza się jakoś w trybie serwisowym ? Ewentualnie jakiś inny pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts