frezeer 27.12.2016 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Ze wzgledu na czeste braki pradu chcialbym zamontowac agregat o mocy ok 7kw z automatycznym przelaczaniem zrodla zasilania. Wiem ze musze to uzgodnic z ZE wiec to mozemy pominac.Interesuje mnie sterownik f&f szr 280. Ktos mi powie czy to sie nadaje do mojego zalozenia? Pierwsze pytanie czy do tego urzadzenia potrzebuje stycznikow ? W specyfikacji napisano o obciazeniu 8A. Tylko niewiem czy na 1 faze czy na 3. Nie chce klasc oddzielnych obwodow tylko zasilic calosc. Wydaje mi sie ze 7kw wystarczy na lodowke hydrofor oraz kotlownie.Prosze o porade . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 27.12.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Witam Jak często i na jak długo są te wyłączenia prądu ?Rozmawiamy o domu ?7 kw na to co pisałeś wydaje się za dużo.Sterownik jakie podałeś, to dla domu przerost formy. Są agregaty w komplecie z SZR i jak już to takiego bym szukał + avr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frezeer 27.12.2016 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Pradu nie ma przy wiekszym deszczu lub mocniejszym wietrze. Bywa ze i 24h. A niby mieszkam pod Warszawa. Bez pradu nie mam wody ani ogrzewania bo mam hydrodor i kociol stalopalny.Samo urzadzenie nie jest przesadnie drogie w porownaniu do konkurencyjnych szrow. Wiem juz ze potrzebuje stycznikow. Czy takie eatony Z-SCH230 25/40 wystarcza? Oczywiscie wiem ze mam dolozyc blokade mechaniczna na stycznikach. Agregat kupie bez automatyki. Wysteruje stycznikiem czas krecenia rozrusznika zamiast odpalania z kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts