adam1234567 27.12.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Witam serdecznie. Jestem w trakcie wykonywania sufitu podwieszanego na stelażu ale dużo się naczytałem i naoglądałem różnych fachowców i mam teraz pewne wątpliwości czy dobrze wykonałem ten etap prac. Chodzi mi o folie paroizolacyjna, po 1 czy zastosować zwykłą żółtą, którą ludzie od lat stosują, czy może folie typu aluminiowa, do której powinno się zrobić miedzy płytą a folią 2cm szczelinę. Ja osobiście jestem za 1 rozwiązaniem czyli żółta. chętnie poznam wasze zdanie. Sprawa 2 to czy powinienem pod profile przyścienne UD wpuścić takie około 30cm kołnierze z foli, gdzie z 15 cm byłoby nad profilem UD przyklejona do ściany, a druga część wystawała by od dołu i w późniejszym etapie po przyklejeniu folii do stelażu ten kołnierz nakryłby jakby tą folie głowną tworząc jakby szczelną izolacje. Dodam zdjęcie jakby ktoś nie wiedział o co mi chodzi poniżej. Kolejna sprawa to czy ta folia na której leży wełna może opierać się o płyty KG, czy powinna być może mimo wszystko jakaś przerwa?. Pozdrawiam Edytowane 27 Grudnia 2016 przez adam1234567 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts