mirnar86 27.12.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 witam chcial bym sie dowiedzieć Coś więcej o tych oknach podobają mi sie wizualnie ale to nie wszystko najlepiej jak by się wypowiadali ludzie którzy uzytkuja takie okna i raczej proszę o obiektywne uwagi podparte wiedza a nie typy ze to badziew bo mało kosztuje porsze i pomoc i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ted Bear 27.12.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 witam chcial bym sie dowiedzieć Coś więcej o tych oknach podobają mi sie wizualnie ale to nie wszystko najlepiej jak by się wypowiadali ludzie którzy uzytkuja takie okna i raczej proszę o obiektywne uwagi podparte wiedza a nie typy ze to badziew bo mało kosztuje porsze i pomoc i z góry dziękuję Jeśli napisałeś cytując u góry w kwestii ze to badziewie mało kosztuje to są dwie opcje albo nie masz jeszcze od nich wyceny albo naganiasz im klientów aby ludzie sprawdzili co to są za okna i zachwycali parametrami cieplnymi Bo zgodnie z tym co maja napisane na certyfikacje na stronie to szyba ma ug 0,3 i psi 0,023 czyli mówiąc w skrócie droga szyba i ramka do tego widzę wzmocnienia termiczne które są Bardzo drogie do tego zapewne będzie jakiś ciepły montaż No ale to wszytko są liczby na papierze. obliczenia przenikalności przeliczone w komputerze. Osobiście nie jestem fanem porównywania przenikalności klasy profili itp, bo systemodawcy przestrzegają się w super termicznych wkładkach przekładkach profilach i stalach. ale patrząc ze względów praktycznych to jeśli jak piszą maja Uw 0,59 to ciekaw jestem kto poczuje różnice jeśli będzie Uw wyższe o jedna 0,1. Jeśli jest ktoś taki to granuluje posiadanych zmysłów. Według mnie okna oknami , ale najważniejszy jest montaż. Drogie okna i słaby montaż to gorzej niż słabe okna z dobrym montażem..., no ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirnar86 27.12.2016 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 nie chcem niczego reklamować tylko kupuję okna i jutro mam mieć wycenę z tej firmy cena jest porównywalna z innymi firmami które znam z reklam tej firmy nie znam i czytam kometarze negatywne ale prawie nikt nie pisze kto ma te okna i je użytkuje nie chodźi tu i 1000 zł tylko o to czy to okno spełnia zadanie i o to mi chodzi czy jest ciepłe czy mi sie nie skrzywi jak je otworzę czy będę musiał je regulować co dzień i to mi chodzi a tu albo piszą że jak tanie to do D...y albo inne jakieś pierdoly ze mój znajomy mówił że jego znajomy mówił ze jego kolega coś tam ma ale, i takie są opinie ale chciał bym usłyszeć coś obiektywnego jeżeli chodzi o montaż to trzeba pilnować żeby to było dobrze zrobione to fakt sam bym zamontowal bo trochę się nam na tym ale jak montuje ekipa to jest 8% podatek i więcej gwarancji więc po co mi zbędna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirnar86 27.12.2016 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 jeżeli chodzi o wzmocnienia termiczne to ta firma z tego co czytałem robi też styropian więc ma łatwiej z tym wkładem a taka wycenę szczegółową będę miał po pomiaze który będzie jutro narazie mam wstępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ted Bear 27.12.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 czy to okno spełnia zadanie i o to mi chodzi czy jest ciepłe czy mi sie nie skrzywi jak je otworzę czy będę musiał je regulować co dzień i to mi chodzi a tu albo piszą że jak tanie to do D...y albo inne jakieś pierdoly ze mój znajomy mówił że jego znajomy mówił ze jego kolega coś tam ma ale, i takie są opinie ale chciał bym usłyszeć coś obiektywnego Napisałeś o konkretnym typie okien które powiano być dożo dorsze od standardów, z faktu na zastosowane elementy polepszające termikę... jeśli te okna o których napisałeś będą w porównywalnej cenie ze zwykłymi oknami zaczął bym coś podejrzewać. bo nie ma siły żeby te komponenty do wytworzenia tak ciepłego okna kosztowały standardowo. a pyzatym sprawdź dokładnie w ofercie co jet napisane, jaka ramka miedzy szybowa, ug szyby i jakie stale wzmacniające. oni na stronie maja certyfikat ze stal termiczna która jak pisałem jest dość droga. tak na marginesie oczekiwania które masz wobec okna zależą wyłącznie od dobrego montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 28.12.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 prawie nikt nie pisze kto ma te okna i je użytkuje A może napisać ktoś kto Sonarol (i inne gwiazdy taniości) serwisował wiele razy? Jeśli może to napisze; daruj sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirnar86 28.12.2016 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 A może napisać ktoś kto Sonarol (i inne gwiazdy taniości) serwisował wiele razy? Jeśli może to napisze; daruj sobie. taka tragedia Ci z nimi nie tak ? napisz coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 28.12.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Kiedyś myślałem że Dobroplast jest mistrzem tandety ale tak mu spadła sprzedaż że jego kawałek tortu podzieliło między siebie wiele firm z podobnej półki tandetowo-cenowej. W tym segmencie największym problemem są gnące się na potęgę skrzydła i wynikające z tego atrakcje. Sonarol ostatnio zmienił okucia z GU na Maco chyba żeby pokazać że coś robi tylko że to nie okucia były największym problemem. Sonarol, Rąbień (sprzed przejęcia przez O), Plastimet, Dobroplast. Liderzy. Kupować a potem narzekać.Jakie inne firmy rozważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.12.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 P..t. pochwalę. Znam dom, gdzie fabryka wymieniła na własny koszt i własnymi siłami wszystkie okna (byłem, widziałem bo nowe też się pogięły). Nie zwalili winy na montaż i sami zrobili ten serwis. WIększość firm ktore znam ograniczy się co najwyżej do przysłania nowych skrzydeł a zwykle wypnie się na sprzedawcę i w takim wypadku odrzuci reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts