kamil9321 28.12.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Witam Kupiłem mieszkanie i pojawił się problem od okresu grzewczego. Mieszkanie w budynku murowanym z lat nie wiem 40. Być może. Nie ważne na pewno stare. 1 to kuchnia 2 łazienka 3 pokój 4 komin 5 miejsce z piecem Planuje Remont i wentylacja nie działa. W łazience jest wiatraczek z rurą wyciągnięta na zewnatrz przez strych. Tam gdzie jest 5 mam piec na węgiel i kratkę przez którą wlatuje mi dym. I na tym kończy się wentylacja. Pomysł wygląda tak 1.W kuchni wystawie pochłaniacz kuchenny i podłącze go pod dziurę z łazienki. 2.Miejsce 5 zabuduje i pod podłogą przeprowadzę na zewnątrz rurę doprowadzając powietrze do pieca a wentylacje rurą na dach z boku komina 3.Łazienkę zaopatrzę w ten kanał wentylacyjny z komina 4. W pokoju muszę mieć jakiś dopływ powietrza więc albo nawiewniki w oknach albo dziura w ścianie Czy to co napisałem ma sens? Bo jak się naczytałem tematów na forum to już wątpię we wszystko Proszę o poradę lub ewentualnie jeszcze może ktoś ma namiary na jakiegoś dobrego kominiarza albo projektanta z okolic Łodzi który by mi powiedział jak rozwiązać ten problem Ewentualnie jakieś inne dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts