coachu13 28.12.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Hej. Co pierwsze ?Tym bardziej, że nie mam jednolitego poziomu działki i będę musiał coś złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 29.12.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Ja zrobiłem najpierw ogrodzenie. Kolega zrobił najpierw kostkę. Później robił płot. Przyjechało auto z betonem i kostki poniszczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.12.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Kostką dojdziesz do słupka ogrodzenia. Słupkiem do kostki już o wiele gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 29.12.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Ogrodzenie pierwsze, później kostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafalMurator 30.12.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 ogrodzenie pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 03.01.2017 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 A najlepiej to same slupy od ogrodzenia. Kostka i na koniec wypelnienie ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takiWaćpan 04.01.2017 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Wpierw ogrodzenie, potem kostka. Taka kolejność wydaje mi się bardziej logiczna, ale też praktyczna. Jeszcze pytanie jakiego typu ma to być ogrodzenie - czy bardziej "zaawansowane", czy najprostsze siatkowe. To ostatnie można zrobić na samych słupkach i napinaczach z muntech24, jeśli chodzi o inne opcje to będzie już więcej zabawy. Ale to kwestia Twoich preferencji. Gdy idzie o logikę prac, to zacznij od ogrodzenia. Kostką sobie potem do odpowiedniego miejsca wyrównasz i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 04.01.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Praktyczniej to bardziej wg mnie jest chodzić suchą nogą po działce niż chwalić się ogrodzeniem Wylałabym ew. podmurówkę pod ogrodzenie i robiła kostkę. A idealnie jest, jak można razem, ale niestety wiadomo jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 06.01.2017 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Z doświadczenia, po wykonaniu wielu ogrodzeń, mogę stwierdzić jednoznacznie, że ogrodzenie jako pierwsze, przynajmniej fundamenty i słupki metalowe, ewentualne prace murarskie i montażowe można zostawić na później... I tu taka sytuacja, gdy kostka pierwsza to przy wylewaniu ław fundamentowych, można kostkę uszkodzić lub zabrudzić, i odwrotnie, gdy ogrodzenie już stoi, przychodzą brukarze, i jak zaczynają docinki robić, to pół okolicy w pyle, a nowe ogrodzenie wygląda jak stare... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 22.02.2017 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Osobiście planuję tak: 1.) fundament pod ogrodzenie, cały front działki (23 m), z wyprowadzonym uzbrojeniem pod słupki2.) kostka brukowa (pewnie betonowa) na podjazd, chodnik od furtki, opaska wokół domu3.) regeneracja funduszy4.) murowana część ogrodzenia - pustaki systemowe Joniec5.) reload $$$6.) elementy metalowe - brama, furtka, przęsła7.) załamka psychiczna bo znowu kasy nie ma8.) automatyka bramy Edytowane 22 Lutego 2017 przez kater-acme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts