nevermind 29.12.2016 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 witam w miare wiem do czego sa suwaki (czerwony i niebieski) na zaworach przy kaloryferachale czymoglby mi ktos wytlumaczyc jak je ustawic aby bylo zwyczajnie dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.12.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 chodzi Ci o termostat ?wszystko zależy jaki masz piec i jak w nim palisz jeżeli trzymasz na piecu stała temperaturę to nie ma problemu z wyregulowaniem ( piec gazowy, podajnik...) ale jak masz zwykły piec to za bardzo nic nie wyregulujesz, bo na zwykłym piecu ze stałą temp. różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 29.12.2016 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 (edytowane) witam w miare wiem do czego sa suwaki (czerwony i niebieski) na zaworach przy kaloryferach ale czymoglby mi ktos wytlumaczyc jak je ustawic aby bylo zwyczajnie dobrze ? Zapewne masz zawory termostatyczne z blokadami temp. min (niebieski) i temp max (czerwony). Ich ustawienia to tylko mechaniczne blokady obracania pokrętłem, nie mają wpływu na temperaturę grzejnika (zabezpieczają np przed dziećmi). Termostat i tak działa wg ustawionego poziomu (cyferki na obwodzie). Szczegóły znajdziesz na stronie producenta swoich głowic. PS Tytuł wątku dałeś/aś intrygujący... Edytowane 29 Grudnia 2016 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts