Cas931 30.12.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Cześć! Wiem, że dla osób budujacych dom to pewnie mała rzecz, ale mimo czytania kolejnych wątków nie mogę znaleźć informacji jak "powinno" się zrobić oświtlenie salonu z kuchnią. Poprosiliśmy o pomoc projektanta, ale szczerze mówiąc, wydaje mi się, ze jego propozycja nie uwzględnia wystarczającej liczby punktów. Wrzucam rysunki kuchni (ok. 9m) oraz salonu z nią połączonego (ok. 25m). W kuchni znajdują się;- 2 lampy nad 'pólwyspem' (na rzucie -> K3)- 4 punkty - oczka LED (K1)- pasek LED (led na półeczce zrobionej z sufitu podwieszanego), który chcemy zlikwidować i tam nad wysoką zabudową dać też oczka - jedno? dwa? W salonie mamy:- 2 lampy nad stołem (S2)- tylko 5 tub, bez żadnego innego oświetlenia, wydaje mi się, ze to za mało. (S1 i H1) Będę wdzięczna za każdą propozycję, uwagę, czy maźniecie w paincie nowych miejsc chociażby dla tych tub. http://images82.fotosik.pl/260/ffb46aee87a11fbcmed.png Edytowane 30 Grudnia 2016 przez Cas931 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.12.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 LED w podwieszanym suficie i w zabudowie meblowej??? Naprawdę tak chcecie/musicie? Mi na pewno brakuje lampy stojącej przy fotelu. O jakich tubach S1 i H1 myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cas931 31.12.2016 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Paska z LEDami w podwieszanym suficie (tam przed wysoką zabudową nie chcemy, a tego długiego rozgraniczającego salon i kuchni...w gruncie rzeczy nie wiem, nie chce, zeby wyszło tandetnie, mysl projektanta jest taka, ze sufit obnizony 15cm bedzie mocno widac od strony salonu. W gruncie rzeczy w zabudowie meblowej tez nie chcemy LEDów, o ile oswietlenie nad blatem wystarczy. Nie jesteśmy zadowoleni z tego projektu, ale nie mamy juz siły na poprawki i dyskusje z projektantem, chcemy poprawić to na swoją reke. Lampa stojąca obok fotela/narożnika - faktycznie, koniecznie:) Co do tub - myślimy o Pillar Phillipsa i do tego LED ciepło biały ok 2700-3000K, ok. 300 lumenów - to wywnioskowane na postawie internetu wyłącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts