piperek 30.12.2016 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Witam. Czy opaska z kostki brukowej dookoła budynku może znajdować się powyżej izolacji poziomej? Izolacja pozioma kończy się na ścianach fundamentowych na równi z chudziakiem i ociepleniem fundamentów(xps 12cm), a na tym jest pierwszy bloczek z porothermu. Po wylaniu wylewek i wykończeniu podłóg, będę jakieś 22cm nad izolacją i na tej wysokości chciałbym mieć dookoła kostkę żeby nigdzie nie było żadnego schodka. Czy wystarczy że teraz na ten porotherm dam styropian (20cm grafit) i mogę spokojnie dojechać kostką do samego budynku? Wstawiam zdjęcie poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 30.12.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 (edytowane) No masz nisko osadzony ten dom, ale to nie problem. Przy ocieplaniu, należy położyć od ziemi opaskę 30-40 cm. ze styroduru, czyli zrobić taki uskok na 3-4cm. pomiędzy ociepleniem właściwym, a cokołem. I będziesz potem mógł se robić kostkę, czy co tam chcesz.Pogadaj z ekipą od ocieplenia, a oni wszystko ci ładnie zrobią. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez portaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 31.12.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Witam. Czy opaska z kostki brukowej dookoła budynku może znajdować się powyżej izolacji poziomej? Izolacja pozioma kończy się na ścianach fundamentowych na równi z chudziakiem i ociepleniem fundamentów(xps 12cm), a na tym jest pierwszy bloczek z porothermu. Po wylaniu wylewek i wykończeniu podłóg, będę jakieś 22cm nad izolacją i na tej wysokości chciałbym mieć dookoła kostkę żeby nigdzie nie było żadnego schodka. Czy wystarczy że teraz na ten porotherm dam styropian (20cm grafit) i mogę spokojnie dojechać kostką do samego budynku? Wstawiam zdjęcie poglądowe. [ATTACH=CONFIG]377145[/ATTACH] generalnie kostka powinna byc nizej i teren ale ja podobnie robie jak mowil przedmowca - bede mial styrodur niemniej wierzch kostki bedzie u mnie 15cm....zobacz ponizsze zdjecie bo bardzo podobne do twojej sytuacji i tak moglbys zrobic: http://bertrand.pl/pl/images/realizacje/budownictwo_jednorodzinne/2013_jednor_1/6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 19.05.2018 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Odświeżę temat z pytaniem. Co jeśli już jest styropian i teraz poziom kostki wychodzi powyżej jego dolnej krawędzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts