qrko 31.12.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Witam.Potrzebuje klimatyzacji ok 7kW do domu i zastanawiam się co wybrać. Instalator który robił mi hydraulikę, kanalizacje i centralny odkurzacz poleca Mideę, koleś który montował piec CO poleca Sinclaira, we w miarę dobrych cenach na stronach internetowych przewija się LG i Smasung. Zależy mi na:- jak najniższej cenie- niezawodności, łatwości serwisowania- bezproblemowym dostępie do części zamiennych w razie jakiejś poważniejszej awarii- optymalnym wyglądzie jednostki wewnętrznej - chodzi o to żeby była biała i pasowała do "eleganckiego wystroju" wnętrz - jak namniej lampek, wyświetlaczy i innych pstrokatych rzeczy, najlepiej gdyby tylko na biało "pod obudową" pokazywała temperature Nie zależy mi na:- technologicznych nowinkach typu wifi, jonizatory, filtry z witaminą C, podświetlanie ledami, pierdy smerdy i inne rzeczy które zajmują jedynie miejsce reklamowe na kartonie- nie musi dmuchać w piętnastu kierunkach bo wentylacja mechaniczna powinna bez problemu rozciągnąć chłodek po domu- znanej firmie - tzn. jeżeli kilka osób zgodnie stwierdzi, że najlepsza będzie klima firmy "gównolit" mieszczącej się w Pcimciu Dolnym to nie robi mi to żadnej różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper_fm 07.05.2018 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Witam, Odnośnie klimatyzacji jesli nie zależy Ci na marce, a na dobrym sprzęcie z 5-letnią gwarancją, estetycznym wyglądem oraz bardzo dobrymi parametrami pracy to spójrz na produkt marki Cooper&Hunter model CH-S24FTXQ Veritas. Z jakiego regionu jesteś? Mam zaufanych instalatorów w całej Polsce, mogę kogoś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 07.05.2018 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 spójrz na produkt marki Cooper&Hunter model CH-S24FTXQ Veritas. Z jakiego regionu jesteś? Mam zaufanych instalatorów w całej Polsce, mogę kogoś polecić. Lokowanie produktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 07.05.2018 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Witam. Potrzebuje klimatyzacji ok 7kW do domu i zastanawiam się co wybrać. Instalator który robił mi hydraulikę, kanalizacje i centralny odkurzacz poleca Mideę, koleś który montował piec CO poleca Sinclaira, we w miarę dobrych cenach na stronach internetowych przewija się LG i Smasung. Zależy mi na: - jak najniższej cenie - niezawodności, łatwości serwisowania - bezproblemowym dostępie do części zamiennych w razie jakiejś poważniejszej awarii - optymalnym wyglądzie jednostki wewnętrznej - chodzi o to żeby była biała i pasowała do "eleganckiego wystroju" wnętrz - jak namniej lampek, wyświetlaczy i innych pstrokatych rzeczy, najlepiej gdyby tylko na biało "pod obudową" pokazywała temperature Nie zależy mi na: - technologicznych nowinkach typu wifi, jonizatory, filtry z witaminą C, podświetlanie ledami, pierdy smerdy i inne rzeczy które zajmują jedynie miejsce reklamowe na kartonie - nie musi dmuchać w piętnastu kierunkach bo wentylacja mechaniczna powinna bez problemu rozciągnąć chłodek po domu - znanej firmie - tzn. jeżeli kilka osób zgodnie stwierdzi, że najlepsza będzie klima firmy "gównolit" mieszczącej się w Pcimciu Dolnym to nie robi mi to żadnej różnicy Przypuszczam że instalator poleca to na czym ma najlepszy rabat. Midea to dolna półka. Mają słabe parametry mocy minimalnej, COP, SCOP i inne. Dlaczego potrzebujesz tak wielkiego klimatyzatora 7kW? Żeby pracował w trybie on/off zamiast praca ciągła na niskich cichych obrotach wentylatora i sprężarki? Nie lepiej mieć komfortową temperaturę cały czas i nie przewymiarowywać klimatyzatora? Ile m2 ma pomieszczenie? 200m2 i nieocieplone? To 7kW będzie idealny. Policz sobie zapotrzebowanie na ogrzewanie na cieplowlasciwe.pl Zapotrzebowanie chłodnicze będzie podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts