Lunarii 01.01.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Witam, W zeszłym roku zbudowałem altankę. Przyznam, że to był mój pierwszy raz z budowlanką i niestety nie ustrzegłem się błędów. Dach jest czterospadowy pokryty gontem bitumicznym. Podczas kładzenia gontu uwzględniłem zbyt mały zapas względem desek - tzn gont wystaje za deskowanie jedynie kilka milimetrów co powoduje, że ściekająca woda zanim opadnie na ziemię skrapla się na najpierw na desce. Oczywiście wystarczyło by aby gont wystawał jeden centymetr więcej i nie byłoby problemu, ale teraz już nie mam możliwości korekty. Deski są impregnowane, ale wiadomo, to nie jest wystarczające zabezpieczenie i w końcu zgniją te skrajne na które działa woda (bo cały dach jest poza tym szczelny) zgniją. Czym mogę to zabezpieczyć - czy przychodzi Wam coś na myśl? Da się to zasmarować albo zakryć jakąś listwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 01.01.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Trzeba wsunąć kapinos z blachy pod gont. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts