axel83 01.01.2017 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Witam ,Jestem w trakcie realizacji fundamentu , projekt domu podobny do https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-zielistkach-2-g-m528a2e6e736ec Garaż nie jest w bryle domu - czy w takim wypadku izolować dodatkowo (styro 10cm) fundament pomiędzy garażem a częścią mieszkalną?? Koszt nie jest duży ale czy jest jakiś sens takiej operacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 15.01.2017 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Tak, fundament między garażem a częścią mieszkalną warto zaizolować (i to z dwóch stron). Ja mam 15 cm od strony garażu i 5 cm od strony mieszkania. Natomiast w posadzkę garażu nie dawaj żadnego styropianu. Przy mrozach -20 w garażu miałem 3-4 stopnie na plusie bez żadnego ogrzewania. Żeby tyle samo w mieszkaniu utrzymać musiałem ogrzewać pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts