wojtusp 02.01.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Witam,Wykonywałem ściankę działową z profili stalowych C100 i jednej warstwy płyty gipsowo kartonowej. W istniejącej ścianie były dwa otwory, które zabudowałem właśnie tą ścianką działową.Niestety mimo usilnego wyrównywania tego profilu tak aby był cofnięty 12.5mm w rzeczywistości po dokręceniu płyt GK średnio to wyszło. Albo płyta jest szersza o milimetr. Albo istniejący tynk jest cieńszy. I w efekcie po szpachlowaniu wyszło to dość mizernie. Jak to się rozwiązuje tak aby zachować równą ścianę ? Czy w ogóle się da, czy ja po prostu to schrzaniłem ? Chodzi o rozwiązania w miarę ekonomiczne. Systemowe rozwiązania producentów pokazują tylko detale połączenia ze ścianą prostopadłą. Edytowane 2 Stycznia 2017 przez wojtusp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 02.01.2017 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Mógłbyś dodać zdjęcie bo nie do końca wiem o co chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 02.01.2017 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 (edytowane) To jest taka sytuacja jeszcze przed przykręceniem płyt. Z lewej strony częściowo widać jeden otwór, a obok cały otwór widać. I problem w tym że te połączenia pomiędzy ścianą murowaną a GK wyszły bardzo widoczone. Edytowane 2 Stycznia 2017 przez wojtusp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts