nikt ważny 04.01.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 pokazujesz błąd montażowy jako wyznacznik tego że się nie da ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Na tym zdjęciu nie widać, by montaż był skończony, więc zakładam, że to tylko jakiś etap. Lewy bok ma za krótko uciętą folię (być może dokleją kawałek) no i dziura między parapetem a ścianą nie jest wypełniona niczym (i raczej wg wszelakich instrukcji nie chodzi o piankę). To da się zrobić dużo lepiej, a nawet całkiem dobrze, tyle że 10 minut poświęciłem na szukanie odpowiedniego zdjęcia i nie znalazłem... Macie? to dajcie i gwarantuję że nikt tego nie odbierze za reklamę nawet jeśli zalinkujecie do własnej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 04.01.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) @nikt ważny - To są ręce - które opadają. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie to co napisałem. @finlandia - też szukałem, ale nic sensownego nie mogę znaleźć. Zaczynam podejrzewać, że żaden montażysta w Polsce nie wie jak to zrobić. Nawet serwis ladnydom.pl podaje nieprawidłowe rozwiązaniehttp://bi.gazeta.pl/im/7/11628/z11628507Q,Ksztaltka-parapetowa-ze-styropianu.jpg Tutaj też taśma ciut za krótka, kotwa nie jest zakryta taśmą i pewnie jakbym bardziej się przyjrzał to znalazłbym inne błędy. Wniosek: chociażby na tej podstawie bałbym się zlecić to jakiejkolwiek firmie, bo nie byłbym pewny czy to dobrze wykonają. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Jan Kalita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.01.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Kolego. Szukanie trudności w montażu szczelnym tam gdzie ich nie ma - to właśnie ręce odpadają i na dodatek podpieranie się zdjęciem które albo pokazuje nie dokończony montaż albo drogę do popełnienia błędu w montażu Stosowanie ciepłych parapetów, ciepłych podpór pod okna tarasowe nie wprowadza kłopotów przy montażu tylko ekipa to czyniąca musi wiedzieć na czym szczelny montaż polega i działać odpowiednio do sytuacji stosując odpowiednie materiały Od wielu lat na tym forum promujję poszerzenia pod okna tarasowe gdyż uważam że są najlepszym rozwiązaniem Ale też trzeba iść z duchem czasu - pojawiły się nowe rozwiązania o których pisał MM i są to także dobre sposoby podparcia Dyskredytuję HEICO bo ma więcej wad niż zalet a im większa przestrzeń do podparcia tym więcej problemów to rozwiązanie wprowadza. Jest niestabilne i tyle Montaż ma być wykonany dobrze i szczelnie i tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 04.01.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2017 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 No mniej więcej takie są założenia jak pokazałeś. Nie chwalę - chociaż na tylce co widać powinno być ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.01.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Miedzy innymi dlatego jestem zwolennikiem montazu na tasmy rozprezne Mniej klopotow i.....szybszy montaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 04.01.2017 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 szukaliscie zdjecia to wrzucilem swoje, czy dobrze czy nie... to nie mi oceniac. Kotwy na pewno wystaja za tasme, tasma podklejona jest jakims uszczelniaczem/klejem A w ogole to malo istotne dla mnie, bo mam inne problemy. Krzywe profile, nie trzymajace okucia i mega infilitracje w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 04.01.2017 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 A jeszcze, szczelnosc na dole raczej watpliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Wątpliwa? nie czepiałbym się tego, folia na dole jest prawidłowo (tylko znowu - nie chwalę ani nie ganię - bo nie widać szczegółów, np. jaka to folia). Wygląda na robotę standardową. Ani wzorcową, ani złą. Po prostu oceniając na podstawie tego typu zdjęć można wyrządzić komuś niesłuszną krzywdę. Łatwo pomówić, a jeśli po poznaniu szczegółów się okaże że jest jednak ok to już się nagonki nie odkręci. To m.in. powód, dla którego stali bywalcy forum nie krytykują tak w czambuł wszystkiego, co widzą oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.01.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Na tym zdjęciu nie widać, by montaż był skończony, więc zakładam, że to tylko jakiś etap. Według montaż widoczny na zdjęciu został źle rozpoczęty, więc i źle się skończy. Teraz można tylko zastanawiać się, jak to ratować przed kompletną klapą. Łatwo nie będzie:-(. Jedno z możliwych rozwiązań problemu pokazujemy w serii zdjęć pod koniec artykułu http://oknotest.pl/montaz-okien/multiko-wymiana-okien-w-scianie-warstwowej-3w Edytowane 4 Stycznia 2017 przez T12345T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 To tylko przykładowe zdjęcia zaczerpnięte z netu. Szukając prawidłowego trafiłem na inne z tej firmy i niestety widziałem tak jak piszesz.. ale może to tylko wypadek przy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 04.01.2017 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Watpliwa, bo zobacz, tam kotwy stercza, cos kojarze ze nie byly sztywno (uginaly sie) i te tasmy jakos nie przylegaly specjalnie, choc teraz nie moge tego juz sprawdzic i zrobic zdjecia. Strop nierowny, nie wiem czy byl odkurzany/gruntowany. Sciany gruntowalem, stropu nie kojarze. To co wrzucil T123... U mnie goly klej zostal pod parapetem. Nie byl smarowany zadnym uszczelniaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 04.01.2017 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Co sprowadza mnie to wyjściowej opinii: nie neguję technologii, ale osobiście znam jedną ekipę, która by to prawidłowo wykonała i uszczelniła, a proszę mi wierzyć - znam ich niemało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.01.2017 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 A jeszcze, szczelnosc na dole [ATTACH=CONFIG]377582[/ATTACH] raczej watpliwa? Na takim zdjeciu niestety trudno ocenic Jesli filia przylega do poszerzenia Jesli folia przylega do podloza Jesli sa tam kotwy i sa zakryte folia Jesli w polaczeniu dolu i pionow folia jest dobrze przyklejona i dla pewnosci dodatkowo zabezpieczone polaczenie klejem To jest dobrze bo tak powinno byc to zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 04.01.2017 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Jesli sa tam kotwy i sa zakryte folia To na fotce da sie zobaczyc ze sa i nie sa zakryte. Bo z tego co piszecie nie powinny wystawac za folie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 04.01.2017 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 10:27 - powinny wystawać za taśmę i być oklejone taśmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2017 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 W idealnym układzie raczej powinny wystawać, ale być przykryte dociętymi fragmentami folii. Tylko zaczynamy drążyć temat ideału, który na pewno nie powinien kosztować średniej rynkowej stawki, a znacznie wyżej, bo jego osiągnięcie wymaga znacznie większego nakładu pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.01.2017 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 osobiście znam jedną ekipę, która by to prawidłowo wykonała i uszczelniła, To ja znam więcej:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 04.01.2017 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 To ja znam więcej:-). Oczywiście mówimy o takich, które same bez nadzoru sprzedawcy/producenta za pierwszym podejściem wykonają prawidłowo montaż. Jeżeli znasz takowe - to szczerze winszuję. A robią w Polsce? Bo zapomniałem, że dużo wykonawców wyemigrowało i chodziło mi o tych co robią na rynku rodzimym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts