tedeone 03.01.2017 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę domu, wszystko wyszło jak zwykle po zakupie działki chociaż wcześniej dokładnie analizowałem to w gminie, starostwie itd, nie było nic niepokojącego. Działka leży w strefie K czyli ochronie konserwatorskiej. Jak się okazało panie wcześniej błędnie interpretowały zapis który mówi możliwości budowy domu w miejscu "NIE ISTNIEJĄCEJ" już zabudowy. Wcześniej mówiono mi że spokojnie mogę sie tam budować pod warunkiem że nic tam teraz nie ma i nie było co okazuję się błędne, ponieważ po głębszym przyjrzeniu się słowu "NIE ISTNIEJĄCEJ" szanowna pani urzędnik w gminie powiedziała nagle ale to dopiero po zakupie itd....że jednak mogę się tam wybudować pod warunkiem ze kiedyś w tym miejscu właśnie była jakakolwiek zabudowa i tłumaczyła słowo "NIE ISTNIEJĄCA" czyli BYŁO A OBECNIE NIE MA, stodoła, budynek cokolwiek. Ręce mi opadły bo na tej działce raczej nic nigdy nie było. Szanowna pani urzędnik powiedziała wówczas że wyda pozwolenie na budowę jeśli jakikolwiek geodeta napisze mi że znalazł jakieś ślady dawnej zabudowy stodoły, budynku czegokolwiek. Niestety jeśli tam okaże się że nikt nic nie znalazł nikt takiego oświadczenia mi nie wyda. Starostwo czeka więc na oświadczenie a ja nie wiem co z tym zrobić bo kazdy geodeta mi odmawia.Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z takim problemem, jak można go obejść aby zacząć budowę wymarzonego domu. Pomóżcie jeśli to nie problem Edytowane 3 Stycznia 2017 przez tedeone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 03.01.2017 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Wklej dokładny cytat z MPZP mówiący o tej nieistniejącej zabudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedeone 03.01.2017 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 podpunkt B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 03.01.2017 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 no cóż, nic tam nie zbudujesz chyba że ktoś ci "wymyśli" ślady starych zabudowań. Dla mnie ten wpis jest dość jasny, wczesniejsza interpretacja urzędnika nie wydała wam sie mało wiarygodna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedeone 03.01.2017 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Chodziłem się pytać kilka razy czy można...Tak Tak można, teraz twierdzi że nie można, kogo miałem się zapytać jak nie w gminie? Jedyne rozwiązanie to znaleźć jakieś ślady bo bez tego ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedeone 04.01.2017 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Na szczęście dzisiaj nasz geodeta odnalazł na działce stare ślady dawnych zabudowań (cegły, beton, oraz stare fundamenty) i bez problemu napisał oświadczenie...a tyle było nerwów nie potrzebnie uffff:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 10.01.2017 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 heh jak sie chce to sie znajdzie, choćby je tam samemu dostarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts