creative_21 03.01.2017 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Witam jak w temacie czy tak to powinno wyglądać bo moim zdaniem mało szczelne czy ktoś się orientuje ? czy uszczelnia się to później w trakcie ocieplenia dachu ? jeżeli nie to jak bo jeszcze nie zapłacone to mogę wymagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 03.01.2017 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Rozumiem, że te zabezpieczenia międzykrokwiowe są tymczasowe i podczas wykonywania elewacji zewnętrznej będą usunięte a ocieplenie zewnętrzne podejdzie prawie do nadbitki ( prawie bo musi zostać szczelina wentylacyjna czy to juź ocieplenie zewnętrzne ?. Od wewnątrz z ociepleniem podjedziesz do ocieplenia zewnątrznego również zostawiając od góry szczelinę wentylacyjną. Co do istoty zapytania to ja widzę jedynie tylko słabo dokręcone nakrętki na kotwach mocujących murłatę. Pamietaj aby je dokręcić i teraz i przez ociepleniem dachu ( koniecznie. Bo jak zabudujesz to będzie po ptakach. Edytowane 3 Stycznia 2017 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 03.01.2017 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 dom jest na razie bez elewacji stan SSO jest na wykończeniu temu jeszcze dopytuje dopóki nie jest skończony żeby nie było za późno zapłacę firmie to już będzie klops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 03.01.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Nie bardzo Ciebie rozumiem, o które w końcu elementy Ci chodzi? Czy te wstawki międzykrokwiowe są tymczasowe? Z czego to jest? Jaki etep chcesz rozliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 03.01.2017 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Rozliczam etap dachu dlatego jeszcze chciałem dopytać o te wstawki ale jak to robi sie przy ociepleniu to spoko dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 03.01.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 a co te wstawki z xps mają wspólnego ze zrobieniem dachu? to oni robią Ci dach czy ocieplają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 03.01.2017 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 robią mi dach a to wstawili nie wiem czemu temu pytam czy dobrze czy źle ocieplenie z zew i ocieplenie dachu pewnie będzie robione za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.01.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Rozumiem, że te zabezpieczenia międzykrokwiowe są tymczasowe i podczas wykonywania elewacji zewnętrznej będą usunięte a ocieplenie zewnętrzne podejdzie prawie do nadbitki ( prawie bo musi zostać szczelina wentylacyjna czy to juź ocieplenie zewnętrzne ?. Od wewnątrz z ociepleniem podjedziesz do ocieplenia zewnątrznego również zostawiając od góry szczelinę wentylacyjną. Co do istoty zapytania to ja widzę jedynie tylko słabo dokręcone nakrętki na kotwach mocujących murłatę. Pamietaj aby je dokręcić i teraz i przez ociepleniem dachu ( koniecznie. Bo jak zabudujesz to będzie po ptakach.w tym wypadku żadnej szczeliny nie potrzeba. Autor ma membranę i styro(lub wełna) musi dochodzić do samej membrany i dodatkowo uszczelnione pianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.01.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 robią mi dach a to wstawili nie wiem czemu temu pytam czy dobrze czy źle ocieplenie z zew i ocieplenie dachu pewnie będzie robione za rok tego XPSa wstawili Ci po to, abys nie miał wielkiego wygwizdowa na poddaszu. Jak bedziesz robił ocieplenie ścian, to wtedy wywalisz go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 03.01.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 w przeszłości najpierw podpytaj ekipę co to i dlaczego za nim pomyślisz o niepłaceniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 03.01.2017 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 (edytowane) w przeszłości najpierw podpytaj ekipę co to i dlaczego za nim pomyślisz o niepłaceniu... a czy ktoś powiedział że ja myślę o niepłaceniu ? po prostu dopóki nie zapłacone to można wymagać więc wolałem zapytać po to jest to forum miałem problem bo ścieli mi pustaki na łączeniu dachu i nie podmurowali więc wolałem zapytać nie zrobili czegoś takiego: http://m.budujemydom.pl/sciany-i-stropy/10929-jak-prawidlowo-zakonczyc-sciany-szczytowe-i-boczne-aby-nie-powstal-tam-mostek-cieplny tylko ścieli pustaki Edytowane 3 Stycznia 2017 przez creative_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.01.2017 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 I dobrze zrobili! Ta wstawka niczemu nie przeszkadza i nie trzeba jej wywalać. Można szczeliny przy krokwiach uzupełnić pianką ale jest to w gestii wykonujących elewację. Folię dachową musisz zakryć od środka natychmiast bo inaczej stracisz gwarancję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts