Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

połączenie ściany kolankowej z dachem

creative_21

Recommended Posts

Rozumiem, że te zabezpieczenia międzykrokwiowe są tymczasowe i podczas wykonywania elewacji zewnętrznej będą usunięte a ocieplenie zewnętrzne podejdzie prawie do nadbitki ( prawie bo musi zostać szczelina wentylacyjna czy to juź ocieplenie zewnętrzne ?. Od wewnątrz z ociepleniem podjedziesz do ocieplenia zewnątrznego również zostawiając od góry szczelinę wentylacyjną. Co do istoty zapytania to ja widzę jedynie tylko słabo dokręcone nakrętki na kotwach mocujących murłatę. Pamietaj aby je dokręcić i teraz i przez ociepleniem dachu ( koniecznie. Bo jak zabudujesz to będzie po ptakach. Edytowane przez wiesiek6308

Rozumiem, że te zabezpieczenia międzykrokwiowe są tymczasowe i podczas wykonywania elewacji zewnętrznej będą usunięte a ocieplenie zewnętrzne podejdzie prawie do nadbitki ( prawie bo musi zostać szczelina wentylacyjna czy to juź ocieplenie zewnętrzne ?. Od wewnątrz z ociepleniem podjedziesz do ocieplenia zewnątrznego również zostawiając od góry szczelinę wentylacyjną. Co do istoty zapytania to ja widzę jedynie tylko słabo dokręcone nakrętki na kotwach mocujących murłatę. Pamietaj aby je dokręcić i teraz i przez ociepleniem dachu ( koniecznie. Bo jak zabudujesz to będzie po ptakach.
w tym wypadku żadnej szczeliny nie potrzeba. Autor ma membranę i styro(lub wełna) musi dochodzić do samej membrany i dodatkowo uszczelnione pianką

w przeszłości najpierw podpytaj ekipę co to i dlaczego za nim pomyślisz o niepłaceniu...

a czy ktoś powiedział że ja myślę o niepłaceniu ? po prostu dopóki nie zapłacone to można wymagać więc wolałem zapytać po to jest to forum

miałem problem bo ścieli mi pustaki na łączeniu dachu i nie podmurowali więc wolałem zapytać

nie zrobili czegoś takiego:

http://m.budujemydom.pl/sciany-i-stropy/10929-jak-prawidlowo-zakonczyc-sciany-szczytowe-i-boczne-aby-nie-powstal-tam-mostek-cieplny

tylko ścieli pustaki

Edytowane przez creative_21

I dobrze zrobili! Ta wstawka niczemu nie przeszkadza i nie trzeba jej wywalać. Można szczeliny przy krokwiach uzupełnić pianką ale jest to w gestii wykonujących elewację. Folię dachową musisz zakryć od środka natychmiast bo inaczej stracisz gwarancję. Pozdrawiam.