maksimini 03.01.2017 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jestem na etapie wykańczania salonu, zaczęłam od sof. Przewiduję dwie sofy, podobnej wielkości, które stałyby ułożone w L. Znalazłam dwie, które mogłyby wchodzić w grę - mają identyczne wymiary. Zastanawiam się czy kupić 2 jednakowe w tym samym kolorze, czy 2 jednakowe różniące się kolorem, czy 2 rózne w tym samym klorze, czy 2 rózne w różnym kolorze. Doradźcie proszę. Dodam że podobają mi się wnętrza szaro- beżowe, w stylu klasycznym, ale coś bliżej hamptons, przytulne. Salon połączony jest z jadalnią i dalej z kuchnią, a komin obłożony naturalną cegłą. W jadalni na razie stoi tylko stół (biały z dębowym blatem), a kuchnia jest biała w stylu klasycznym (frezowane fronty, pilastry). W salonie nic mnie nie wiąże, bo wszystko będzie do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.01.2017 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Obie takie same - ta z lewej znacznie fajniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 04.01.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Jak przeglądam portale wnętrzarskie, to raczej sofy obie są takie same, ale często spotykam się, że są jeszcze fotele i te już są całkiem inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiaa 05.01.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 My mamy dwie sofy - takie same, ale nie skórzane a materiałowe. Fajnie to wygląda, szczególnie jak salon jest duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 05.01.2017 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Dzięki za opinie. Dla mnie oczywiste było że jak są dwie sofy w salonie to powinny być identyczne - zreszą moje stare sofy które mam obecnie (i które nadają się do natychmiastowego wyrzucenia) też są identyczne. Ale po przeczytaniu tego: http://homecreations.pl/?p=2018 http://www.domzpomyslem.pl/pomysly-i-porady/jak-urzadzic-salon/dwie-rozne-sofy,pm1369.html i obejrzeniu tych zdjęć (to tylko przykłądowe) nabrałam wątpliwości czy 2 różne sofy nie jest lepszym pomysłem niż 2 jednakowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 08.01.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Wydaje mi się, że dwie różne sofy tworzą chaos i nadają się ewentualnie tylko do b. dużych i wysokich pomieszczeń. Do naturalnej cegły bardziej będą pasować te w stylu angielskim, z kółkami. Z kolei, gdy masz lakierowany parkiet, może być z nimi problem. Obie są piękne. Napisz, czy w Polsce można je kupić i gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 09.01.2017 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Witam,ja jestem za dwiema innymi - chyba jest bardziej intrygująco. Można je połączyć np. takimi samymi dodatkami. Wnętrze dla mnie wygląda po prostu ciekawiej choć jest trudniejsze w zaaranżowaniu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 09.01.2017 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Otóż to, też sądzę że dwie różżne są ciekawsze choć trudniejsze w zaaranżowaniu, 2 takie same to na pewno bezpieczniejsze rozwiązanie. Jeszcze muszę problem "przetrawić".leda 16 pierwsza to znany model - wpisz w google sofa englisch roll arm - wielu producentów ma ten model w różnych wariantach rozmiarowych i "nóżkowych", druga nie pamiętam - mam gdzieś ją zapisaną ale nie mogę znaleźć (chyba czas zrobić porządek w inspiracjach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosiaczek12 09.01.2017 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Jak przeglądam portale wnętrzarskie, to raczej sofy obie są takie same, ale często spotykam się, że są jeszcze fotele i te już są całkiem inne. ja tez tak uwazam, musi sie to jakos zgadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.01.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 U mnie też będą dwie sofy i nawet nie pomyślałam o tym aby kupować różne.Zawsze można dołożyć jakiś fotel,podnóżek w podobnym stylu,ale sofy powinny być identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamillosia 13.01.2017 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Wydaje mi się, że dwie różne sofy tworzą chaos i nadają się ewentualnie tylko do b. dużych i wysokich pomieszczeń. Do naturalnej cegły bardziej będą pasować te w stylu angielskim, z kółkami. Z kolei, gdy masz lakierowany parkiet, może być z nimi problem. Obie są piękne. Napisz, czy w Polsce można je kupić i gdzie. My mamy w salonie dwie różne sofy i wygląda to na moje oko bardzo ciekawie. Takie połączenie może naprawdę fajnie ze sobą współgrać ale to wszystko zależy od tego jaki masz styl w mieszkaniu. My mamy dwie sofy jedną szarą, drugą czarną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeolsz 14.01.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 (edytowane) A może jednak jedna, ale duża.Ważne jakie są wymiary pomieszczenia i jakie wymiary mebla potrzebujesz. Teraz robią sofy modułowe, tak że możesz dopasować sobie kształt i wymiary do potrzeb. Tylko trzeba patrzeć na model, bo każdy ma swoją rozmiarówkę i dostępne układy (zwykła, L, C, z otomaną, itd.). Tutaj masz przykład takiej sofy [spaml]Jak zobaczysz wymiary, to możesz zamówić nawet L o wymiarach 3m x 3.7m, to już jest niezły kolos [spam]Jak zamawiasz u producenta, to dodatkowo jeszcze w modułach można zmieniać wymiar w dopuszczalnych granicach, np. plus minus 10cm na module, ale to lepiej zadzwonić, wtedy doradca o takie rzeczy pyta i pomaga dopasować mebel do wnętrza. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Elfir link wygląda na reklamowy - pokazuje meble odbiegające drastycznie stylistyka od pokazywanych w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scotystudio 15.01.2017 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mamy wysoki salon w kształcie prostokąta i zrobimy 2 sofy w jednym kolorze ,ale za to o różnych długościach. Też myśleliśmy o rożnych kolorach ,ale inny kolor będzie dodatkiem - poduszka, lampka etc. Jedna sofa posłuży do spania jak będzie trzeba gościa przenocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmska 17.01.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 najlepiej dwie takie same. mi bardziej podoba się ta z lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan525 24.01.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Też sądzę, ze najlepsze rozwiązanie to dwie takie same sofy w jednym kolorze. Jeśli lubisz beże, kremy i szarości to zobacz jeszcze na tą sofę http://www.rad-pol.com.pl/upload/produkty/sofa-elegance-727.jpg] Co prawda taki całkiem styl hamptons to nie jest, ale wygląda na przytulną i przede wszystkim wygodną. Jest dość charakterystyczna, więc dobrze będzie dobrać do niej jakiś stylowy stolik i kilka podobnych do tych na zdjęciu poduszek. Nie przesadż z kolorami, bo ten styl źle wygląda ze zbyt jaskrawymi barwami i mocnymi dodatkami. Edytowane 24 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malrwik 24.01.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 fajnie to będzie wygladac, jak kupisz dwie takie same sofy. wedlug mnie tA po lewej stronie jest fajniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffeelover9608 29.01.2017 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Też mi się wydaje, że dwie takie same będą najlepszym rozwiązaniem Chociaż na tych przykładowych zdjęciach, które wstawiłaś też całkiem nieźle prezentuje się zestawienie dwóch różnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merq 16.02.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 (edytowane) Jak interesuję Cię coś w bardziej klasycznym stylu na drewnianych nóżkach to zerknij na tą kanapę Sam mam tylko w komplecie z fotelem i super się prezentuję Edytowane 16 Lutego 2017 przez Tomaszs131 spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek.80 22.03.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Fajnie jest połączyć dwie sofy w tym samym kolorze, ale kolor wcale nie musi być oczywisty, czyli stonowany. Można postawić na interesujący kolor, bardziej intensywny, zwłaszcza jeśli bierzemy pod uwagę szarości na ścianach, to może warto dla kontrastu wybrać żółtą sofę, w delikatnym odcieniu, to będzie tworzyło ciekawy i zgrany duet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANTOSIA123 31.10.2017 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Jestem na etapie wykańczania salonu, zaczęłam od sof. Przewiduję dwie sofy, podobnej wielkości, które stałyby ułożone w L. Znalazłam dwie, które mogłyby wchodzić w grę - mają identyczne wymiary. Zastanawiam się czy kupić 2 jednakowe w tym samym kolorze, czy 2 jednakowe różniące się kolorem, czy 2 rózne w tym samym klorze, czy 2 rózne w różnym kolorze. Doradźcie proszę. Dodam że podobają mi się wnętrza szaro- beżowe, w stylu klasycznym, ale coś bliżej hamptons, przytulne. Salon połączony jest z jadalnią i dalej z kuchnią, a komin obłożony naturalną cegłą. W jadalni na razie stoi tylko stół (biały z dębowym blatem), a kuchnia jest biała w stylu klasycznym (frezowane fronty, pilastry). W salonie nic mnie nie wiąże, bo wszystko będzie do wymiany. Witam serdecznie, również jestem na etapie wykańczania salonu, wnętrze bardzo podobne. Szukam dwóch kanap -jak po lewej stronie załącznika. Wpisując english arms roll sofa wyskakują tylko inspiracje i niepolskie strony. Czy mogłaby mi Pani podpowiedzić gdzie kupiła Pani takie sofy?Będę wdzięczna za podp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts