nastix 04.01.2017 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Która jest najlepsza papa termozgrzewalna? Szukam czegoś dobrego do pokrycia i jako izolację dachu. Widziałam jedna interesujacą na tej stronce http://polskiecentrumdachowe.pl/ .Orientuje się ktoś może w temacie ? Edytowane 17 Stycznia 2017 przez nastix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.01.2017 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Każda powyżej 14,- za 1m2 będzie dobra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolczaczko 06.01.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Nexler do -25 albo 20 nie pamietam, w sklepie bednarek kupowalem za 13.99, teraz jest za 12.99. Grubość 5.4 z tolerancja 2 %, a nie jak w rodzimych 10%. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolczaczko 06.01.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Mam pytanie do pana Andrzeja, zrobilem od golego stropu stropodach, wszystko robiłem sam pierwszy raz. Mam problem w nie dużej odległości od jednego komina mam przeciek, nakleiłem dodatkowa warstwę papy, przy kominie polepikowałem, przy ulewach nic nie cieknie, ale przy śniegu znów pociekło, delikatnie tak z 50 ml. Jest jakiś dobry środek który nie bedzie doraznym uszczelnieniem? Wg gdzie szukać nieszczelności, wydaje mi sie że wszystko zrobione jak należy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 06.01.2017 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Zalezy kiedy bedzie docelowe pokrycie. Jezeli w tym roku to nie ma potrzeby az takiej grubej papy klasc na mocno skosne dachy. Ja mam 4,2mm firmy matizol, Zakladalem w grudniu gdzie w nocy czasami temp spadala do -5 a papa byla do -5 i papa rozkladala sie super gdzie myslalem ze bedzie pekala. Pozatym gruba papa np 5,2mm na zakladke to daje ponad 1cm grubosci, kladac kontrlaty bedzie spore wybrzuszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.01.2017 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Na zakładzie różnica będzie 5 mm a nie 1 cm (10 mm)."Bolczaczko" z czego masz wykonany komin? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolczaczko 08.01.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Komin z cegły pełnej, odbudowany, na niego połozony styropian 3cm zaciagniety na chwile obecna klejem i siatka, przykryty "czapka" własnego odlewu. Wymiary komina 130 / 50 cm, papa nałozona na komin na trójkatach stropianowych, i opierzona blacha. Jak pociekło to zasmarowałem nawet blache ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolczaczko 08.01.2017 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Strop przy kominie ma tak jak by pustkę, widać to od wewnatrz bo zrywałem tynki, wpada tam dłuto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.01.2017 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Te trójkąty zbyteczne ale skoro są to tak musi zostać. Papa powinna być przyklejona do elewacji komina a nad papą powinna być wykonana wcinka i zamontowana obróbka szlicowa wychodząca na papę. Dodatkowo za kominem powinna być zamontowana rynienka odprowadzająca (taka sama jaką montuje się nad oknem połaciowym). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts