krajczy 05.01.2017 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Czesc wszystkim, chcialbym sie poradzic odnosnie nastepujacej sytuacji. Niedawno nabylem nowe mieszkanie od dewelopera. Od pewnego czasu zauwazylem, ze ciepla woda smierdzi (zimna jest w porzadku). Byc moze to bylo juz od poczaktu - lecz nie zwrocilem uwagi.Mieszkanie znajduje sie na nowym osiedlu. Do tej pory zdazylem ustalnic pewne rzeczy:* problem mam wylacznie ja na calym osiedlu (z jakis 300 mieszkan)* sasiedy w pionie i w poziomie problemu nie maja* woda na korytarzu przy i po wodomierzu jest w porzadku * zrobilem badania wody (sanepidowskie) i jedyne co mi napisali, to ze zapach wody jest nieakceptowalny (reszta w porzadku) Doszedlem do wniosku ze problem musi byc w rurach na odcinku mieszkanie korytarz. Sam zapach wody jest po prosu nieswiezy. Czy ktos mial pdobony problem?Jaka moze byc przyczyna obecnej sytuacji z woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 05.01.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 A źródłem ciepłem wody jest ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 05.01.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 W kazdym kranie w mieszkaniu masz smierdzaca wode? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajczy 05.01.2017 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Zroldem wody cieplej jest MPEC Krakow. Wody zimnej wodociagi. Z tym, ze ja bym nie upatrywal powodu w dostawcy - przy wodomierzu woda ciepla ma jeszcze normalny zapach. W mieszkaniu juz nie. Tak. W lazience w baterii i pod prysznicem, a takze w kuchnii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 07.01.2017 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 No to otwórz wszystkie kurki w domu i spuść parę m3 tej ciepłej wody i powinno coś się wypłukać. Tak na logikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 07.01.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Wiesz ile kosztuje m3 ciepłej wodyz wezła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 07.01.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Ja nie wiem, ale strzelam, że 30 zł.Zgadłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 07.01.2017 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Zrób test - puść trochę wody bez perlatorów - np odkręć słuchawkę z prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajczy 07.01.2017 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Mieszkanie jest juz uzytkowane od kilku dobrych miesiecy, problem jak byl tak jest. Dlatego spuszczanie wody wiecej juz nie da. Chyba ze ewentualnie przeplukanie rur... Perlator niestety nie jest przyczyna. Byl zdejmowany gdy pobierano probki do labolatorium w celu zbadania wody. I tam wlasnie to wyszlo tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 07.01.2017 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 A'propos rur - z czego je masz? Takie same jak u sąsiadów?Jakiś (powinien być np za wodomierzem) filtr/zmiękczacz itp u Ciebie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajczy 08.01.2017 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Z tego co sie dowiedzialem nie jest to metal - a sa to rurki plastikowe czy pcv. Wszystkie rurki w instalacjach wodociagowym na calym osiedlu powinny byc takie same. Co filtra zmekczacza, nie jestem pewien. Sprawdze i napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin 00 07.12.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Witam mam ten sam problem co jest powodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 07.12.2018 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Prawdopodobnie jest to wina podgrzewacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts