Oski65 05.01.2017 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Witam mam bardzo poważny problem mianowicie, płytkarz położył mi białe płytki tzw cegiełki... i miedzy nimi chciałem aby dał czarną fugę.. po próbie na paru płytkach ta fuga schodziła wiec postanowiłem aby zrobił całość w czarnej fudze. Ale stwierdził że po zaimpregnowaniu bd lepiej jeszcze schodzić... i teraz zostałem z "brudnymi" płytkami od fugi czego niemoge kompletnie niczym domyć.. wydałem już na różne preparaty masę pieniędzy ... i z niektórych płytek zeszło a z innych wogolę... prosze pomóżcie co jeszcze mogę kupić aby to zmyć.. używałem już octu, płyn do czyszczenia z firmy SAPRO, szopa, srodków do usuwania cementu i zapraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 06.01.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 papierem nie zetrze tego co jest w "rowkach: tylko co jest na wierzchu a to jest akurat czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 06.01.2017 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Ciezko zrozumiec o co Ci chodzilo ale masz problem...plytki po fugowaniu sie odrazu myje - tak robi dobry fachowiec. I jak fuga podeschnie to juz generalnie sie myje do czystosci. A to co Ci powiedzial ten glazurnik w ogole nie trzyma sie sensu - impregnat tworzy powloke - to jak niby po tym ma sie lepiej zmywac jak to jeszcze pokryjesz... impregnatem tez smarowales cale plytki? kiedy zostalo to zrobioneJesli robiles to "zwykla" fuga i ona juz wyschla/zwiazala to po jablkach...tzn albo mozolnie czyscisz kazda plytke (drapiesz/wycierasz az wyluskasz) albo robic wszystko od nowa.....za jaja bym wzial tego glazurnika bo to jest jego obowiazek aby polozyc plytki, fugi i pozniej umyc ale teraz to moze sie wykrecic "Ze po co Pan impregnowal" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ares300 06.01.2017 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 gorzej jak to była fuga epoksydowaczy fuga była mieszana z dwóch składników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oski65 07.01.2017 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 fuga była z mapei kolor antracyt i tylko tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 07.01.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 W zasadzie jak wyschła to już po jabłkach, możesz szorować do końca świata. Ewentualnie spróbuj spolerować, ale czarno to widzę. Najprościej położyć od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 07.01.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Na pewno zejdzie zmywaczem do samochodowych tarcz hamulcowych, ale nie wiem, jaka będzie reakcja płytek na tę chemię. Możesz spróbować też płynem do mycia aluminiowych felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 07.01.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Ja bym spróbował szczotki drucianej na wiertarce lub ręcznej. Chyba, że to jakieś płytki szkliwione?!Skoro żadna chemia nie skutkuje to pozostaje jedynie usunąć zabrudzenia razem z wierzchnią warstwą płytek albo ścigać płytkarza. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 07.01.2017 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Ja bym spróbował szczotki drucianej na wiertarce lub ręcznej. Yyyyy... czy to aby dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ares300 07.01.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 fuga była z mapei kolor antracyt i tylko tyle wiem była w proszku sypana do wody i mieszana czy taka w wiaderku ? jeśli zwykła cementowa to można spróbować czyścikiem do zapraw cementowych plus jakieś ostre gąbki i duuużo siły - efekt trudny do przewidzenia bo to zalezy od płytek jeżeli epoxydowa to nic nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts