Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMOCY!!! fugowanie

Recommended Posts

Witam mam bardzo poważny problem mianowicie, płytkarz położył mi białe płytki tzw cegiełki... i miedzy nimi chciałem aby dał czarną fugę.. po próbie na paru płytkach ta fuga schodziła wiec postanowiłem aby zrobił całość w czarnej fudze. Ale stwierdził że po zaimpregnowaniu bd lepiej jeszcze schodzić... i teraz zostałem z "brudnymi" płytkami od fugi czego niemoge kompletnie niczym domyć.. wydałem już na różne preparaty masę pieniędzy ... i z niektórych płytek zeszło a z innych wogolę... prosze pomóżcie co jeszcze mogę kupić aby to zmyć.. używałem już octu, płyn do czyszczenia z firmy SAPRO, szopa, srodków do usuwania cementu i zapraw 15879012_1292440234128347_52503024_n.jpg?oh=3c001021e6ffba58bd4ba57b4236ee48&oe=58715D4A lazienka.jpg 15878107_1292440234128347_52503024_o.jpg

lazienka.jpg

15878107_1292440234128347_52503024_o.jpg

Ciezko zrozumiec o co Ci chodzilo ale masz problem...plytki po fugowaniu sie odrazu myje - tak robi dobry fachowiec. I jak fuga podeschnie to juz generalnie sie myje do czystosci.

A to co Ci powiedzial ten glazurnik w ogole nie trzyma sie sensu - impregnat tworzy powloke - to jak niby po tym ma sie lepiej zmywac jak to jeszcze pokryjesz...

impregnatem tez smarowales cale plytki? kiedy zostalo to zrobione

Jesli robiles to "zwykla" fuga i ona juz wyschla/zwiazala to po jablkach...tzn albo mozolnie czyscisz kazda plytke (drapiesz/wycierasz az wyluskasz) albo robic wszystko od nowa.....za jaja bym wzial tego glazurnika bo to jest jego obowiazek aby polozyc plytki, fugi i pozniej umyc ale teraz to moze sie wykrecic "Ze po co Pan impregnowal"

fuga była z mapei kolor antracyt i tylko tyle wiem

była w proszku sypana do wody i mieszana czy taka w wiaderku ?

jeśli zwykła cementowa to można spróbować czyścikiem do zapraw cementowych plus jakieś ostre gąbki i duuużo siły - efekt trudny do przewidzenia bo to zalezy od płytek

jeżeli epoxydowa to nic nie pomoże