rzeznik997 05.01.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, latem wymieniałem stare okna drewniane na nowe oknoplast.Parapety wewnętrze musiały zostać bo były dość drogie i podobno to nie był duży problem aby ich nie uszkodzić i zachować, na zewnątrz nowe paramety.Teraz w mroźne dni da się odczuć w niektórych miejscach ciągnące zimne powietrze między parapetem a oknem. Czasem okno jest lekko wilgotne zaraz przy parapecie.Co może być przyczyną takie zjawiska, zły montaż ? można użyć sylikonu do lepszego uszczelnienia? Edytowane 6 Stycznia 2017 przez rzeznik997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 06.01.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 A w które miejsce chciałbyś wcisnąć sylikon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ted Bear 06.01.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Witam, latem wymieniałem stare okna drewniane na nowe oknoplast. Parapety wewnętrze musiały zostać bo były dość drogie i podobno to nie był duży problem aby ich nie uszkodzić i zachować, na zewnątrz nowe paramety. Teraz w mroźne dni da się odczuć w niektórych miejscach ciągnące zimne powietrze między parapetem a oknem. Czasem okno jest lekko wilgotne zaraz przy parapecie. Co może być przyczyną takie zjawiska, zły montaż ? można użyć sylikonu do lepszego uszczelnienia? Wilgotne jest przez Stare drewniane okna była wentylacją. A czuć zimno bo najprawdopodobniej masz źle osadzone parapety. Jeśli chodzi o wilgoć to należy poprawić wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.01.2017 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Jeśli jest przewiew (a z opsu tak wynika) to miejsce jest dodatkowo wychłodzone i robi się szybciej wilgotne. Oczywiście stary parapet może być utrudnieniem dla dobrego zapianowania, ale jeśli mieli dostęp z zewnątrz, to prawdopodobnie mogli tam się lepiej postarać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.01.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Chyba że parapet wewnętrzny jest tak głęboko wsunięty że styka się z zewnętrznym Ogólnie rzecz biorąc przy wymianie popełnili gdzieś błąd i teraz będzie usuwał tylko skutki a nie przyczynęBył usunać przyczynę trzeba by zdemontować i okno i parapet wewnętrzny. Zamontować na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzeznik997 06.01.2017 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 A w które miejsce chciałbyś wcisnąć sylikon ? No nie wsunąć, ale "pociągnąć" między parapetem a oknem Chyba że parapet wewnętrzny jest tak głęboko wsunięty że styka się z zewnętrznym Ogólnie rzecz biorąc przy wymianie popełnili gdzieś błąd i teraz będzie usuwał tylko skutki a nie przyczynę Był usunać przyczynę trzeba by zdemontować i okno i parapet wewnętrzny. Zamontować na nowo Raczej nie, parapet wew jest lekko wsunięty. Nie wiem też czy są listwy podokienne wszędzie, w jednym oknie są w drugim widzę piankę wiec pewnie nie bo nie wydaje mi się żeby tak nawalili piany. Okna mam dosyć szerokie i zdrarza się tak, że w połowie przylega dobrze z parapetem a w innym miejscu widzę pianę i mogę wsunąć pilnik do poznakci. Ogólnie to trochę po ptokach, teraz człowiek się interesuje jak już jest po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts