Dokker 31.08.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Mój wykonawca - po skończonej robocie - twierdzi, że przy pomiarze powierzchni przy wykonywaniu ocieplenia poddasza plus płyty g-k, bierze się pod uwagę nie faktyczną powierzchnię położonych płyt, a powierzchnię całego dachu, odliczając tylko fragment wystający poza obrys murów na zewnątrz. Różnica jest dość znaczna - płyt jest położonych ok. 200 m2, a łączna powierzchnia odizolowanego dachu to ok. 260 m2. Jak było to liczone u Was? Jeszcze nie zapłaciłem, więc mogę negocjować.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newniek 01.09.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Ja płaciłem tylko za faktycznie położone metry płyty, bez odliczania okien (Veluxy). Ciekaw jestem, czy fachowiec stosujący tę metodę włazi na dach i go mierzy i sprawdza ile wystaje dachu poza obrys ściany. Bo niby skąd ma wiedzieć ile ten dach ma metrów jeśłi nie zmierzy go od wewnątrz. A jeżeli opiera się na twoich danych projektowych, to powiedz, że dach ma 80 mkw. Wogóle sądzę, że takie dziwne systemy liczenia są bez sensu. Dodawanie, odejmowanie, po co to wszystko. Powinno się płacić za wykonaną robotę, przyjmując tylko pewne uproszczenia, jak te z oknami i ich obróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts