enedue 06.01.2017 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 W Warszawie podobno -15, tak GW podaje, no zimno jest. U mnie w domu bez ogrzewania temperatura wzrosła od 9.40 rano do chwili obecnej - 11 - o 2 stopnie bez ogrzewania. To dla wątpiących w moc dużych okien na południe w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayek 06.01.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 U mnie w ocieplonym, nieogrzewanym domu w dzień jak dzisiaj temp. wzrasta o około 5 stopni.Pytanie tylko czy w dni pochmurne przez te okna nie tracimy więcej niż zyskujemy w dni słoneczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 06.01.2017 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Pytanie tylko czy w dni pochmurne przez te okna nie tracimy więcej niż zyskujemy w dni słoneczne? Pozwolę sobie wkleić post kolegi @chemical który dobrze to ujął. Dobre okna tak, szczelny montaż jak najbardziej, ale zbyt duże przeszklenia od południa to moim zdaniem niezbyt szczęśliwy pomysł. W obliczeniach fajnie wychodzi X kWh w miesiącu zysków słonecznych, ale już patrząć na pojedyńczy dzień to już jest kiepsko - bo nie dostajemy ich wtedy co chcemy - czyli w regularnych odstępach czasu a zupełnie inaczej, czyli będziesz miał np. 4 dni słoneczne gdzie temperatura w domu będzie za wysoka i niekomfortowa, a później długo długo nic i deficyt energii. Poza tym za duże przeszklenia to spory kłopot w lecie. Patrząc na 3 ostatnie miesiące na podkarpaciu to ze słońcem było kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 06.01.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Pozwolę sobie wkleić post kolegi @chemical który dobrze to ujął. takie okna robi się też po to aby mieć widok albo pewna funkcjonalnosc.....ja bede mial super widok i dlatego malo mnie obchodzi,ze na rok zaplace 100zl wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 06.01.2017 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 ja bede mial super widok i dlatego malo mnie obchodzi,ze na rok zaplace 100zl wiecej Zgadzam się z Tobą. Chodziło mi o przemyślenia zyski/straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 06.01.2017 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 u mnie też kilkanaście na minusie i od kilku dni sypie, zero słońca - ciekawe, jakie mam zyski dzięki południowym i południowo-zachodnim oknom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 07.01.2017 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 U mnie w domu bez ogrzewania temperatura wzrosła od 9.40 rano do chwili obecnej - 11 - o 2 stopnie bez ogrzewania. To dla wątpiących w moc dużych okien na południe w zimie. Cieszymy się razem z tobą, że ci się temperatura podniosła o 2*C. I co dalej? Mamy już zacząć klaskać, czy poczekać na podsumowanie tej jakże istotnej obserwacji? To dobrze, czy źle? Jesteś zadowolony z tego faktu, czy wręcz przeciwnie? No napisz jakieś podsumowanie, bo mi się temperatura podnosi, jak czytam takie posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts