perzan 16.01.2017 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Podpowie mi ktoś, jak te skrzydła się zdejmuje (chodzi o skrzydło rozwierno-uchylne), bo o ile w kuchni okno jest niższe i można coś zrobić bezpośrednio, to w pokoju mam kilka cm od sufitu i jakikolwiek demontaż/montaż bez zdjęcia jest niemożliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.01.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Wyjac bolec z górnego zawiasu Otworzyć skrzydloPodniesc na tyle by zeszlo z dolnego zawiasuMontaz przeprowadzic w kolejnosci odwrotnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.01.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Acha Bolec wyciaga sie w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perzan 16.01.2017 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Ok, zrobiłem tak nie czekając na podpowiedz i rzeczywistość okazała się zgodnie z podpowiedzią - akurat zdjęcie okazało się banalnie proste, no może trochę zaskoczyła mnie waga okna, ale utrzymałem się na drabinie:) Jakoś sobie poradzę, choć początkowe pomysły z przyklejaniem nie okazały się najlepsze, bo jednak klej trochę podtopił miejscami skrzydło i prowadnice nie są idealne - trzeba będzie je trochę chwilami poprawić. Co do nieobracających się wałków mimośrodowych na razie mam roboczy pomysł - spróbuję je obwinąć jakaś taśmą i w ten sposób być może wpłynę na docisk. Nie będzie to rozwiązanie super trwałe, ale jeśli przetrwa choć dłuższą chwilę, to dobre to i to. Idą podobno znów mrozy, stąd intensyfikacja działań, bo odwilż zamiast zmobilizować, to uśpiła czujność Generalnie te narożniki to jednorazówki. Np. sam narożnik z jaśniejszego plastiku tak wchodzi w zasadniczą cenniejszą część siedząca w oknie - na zasadzie przeciwstawnych rowków - że demontaż bez połamania jest w zasadzie niemożliwy. Istotnie jest to bezobsługowe, bo po montażu, nie przewidziano opcji rozłożenia tego bez użycia siły. P.S. Aha, przepraszam, że tak dopytuje, ale skoro skrzydło zdjęte, to może się przyda. Na górnej krawędzi okna jest jakaś śruba imbusowa umiejscowiona równolegle do prowadnicy, siedząca w tym rowku. Do regulacji czego ewentualnie jest? Edytowane 16 Stycznia 2017 przez perzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.01.2017 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 ??? Nie kojarze o jakiej srubie mowisz Stare narozniki Schuco (dwuelementowe) byly jednorazowego uzytku dlatego konstrukcja zostala zmieniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts