hudy8 06.01.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Witam. Mam problem z wyborem kotła na eko groszek który zmieścił by sie do mojej kotłowni. Niestety nie wiem jaki wybrać ani jak go ustawić. Prosze o jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę przy poszukiwaniach takiego kotła. Poniżej dałem skan z wymiarami i kształtem kotłowni. Komin w rzeczywistości ma tylko jeden wkład wiec jest trochę węższy niż na skanie i nie ma drzwi wyjściowych z kotłowni na zewnątrz tylko jest małe okno. W kotłowni oprócz kotła będzie zbiornik na ciepłą wodę ale myślę go podwiesić przy suficie. Wymiary miejsca w kotłowni gdzie może stać kocioł by nie przeszkadzać to dł 2,74m , szer 1,55m wysokość 2,5m. Z tego co widzę to większość kotłów ma szerokość do 115- 120cm. Myślałem by postawić go na szerokość kotłowni, zasyp musi być z prawej strony. zastanawiam sie tylko czy wylot spalin zmieści się z lewej strony czy szukać takiego kotła z wylotem u góry? Edytowane 6 Stycznia 2017 przez hudy8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastinaca 06.01.2017 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Moj Sas Smart ma 99cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy8 07.01.2017 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastinaca 07.01.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Jak się sprawuje? Bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 07.01.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Moj Sas Smart ma 99cm. kolego, jestem bardzo ciekawy jak wygląda turbulator spalin w twoim kotle. jeżeli to nie jest zbyt duży problem to zrób kilka fotek , drobny opis i wrzuć na neta. może się komuś przyda ,a ja z chęcią bym sobie taki zrobił. dzięki , pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastinaca 07.01.2017 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 kolego, jestem bardzo ciekawy jak wygląda turbulator spalin w twoim kotle. jeżeli to nie jest zbyt duży problem to zrób kilka fotek , drobny opis i wrzuć na neta. może się komuś przyda ,a ja z chęcią bym sobie taki zrobił. dzięki , pozdr. Są nawet dwa, chyba o to chodzi. http://www.sas.busko.pl/pl/images/stories/sas/produkty/przekroje/smart/smart_przekroj_800px.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 07.01.2017 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Tak, właśnie o to biega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 07.01.2017 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 kolego, jestem bardzo ciekawy jak wygląda turbulator spalin w twoim kotle. jeżeli to nie jest zbyt duży problem to zrób kilka fotek , drobny opis i wrzuć na neta. może się komuś przyda ,a ja z chęcią bym sobie taki zrobił. dzięki , pozdr. Jak dobrze kojaze masz tez jak ja kociol galmet. Ja zrobilem zawirowywacz spalin tylko ze fale biegna w poziomie i po wstawieniu do kotla nic nie pomagalo, wrecz przeciwnie spalanie jeszcze wzrastalo. Wstawialem go w rozne miejsca i bez pozadanego efektu. Mozliwe ze w/w turbulator sprawdzi sie lepiej, daj znac jak zmontujesz takie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts