Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym uzupełnić narożnik przy futrynie w ściance z regipsów.

maler

Recommended Posts

Witam,

Samodzielnie osadzam drzwi w ściance działowej. Było tam zrobione przejście.

Po obu stronach mam profile stalowe (na rzucie w kolorze szarym). Wcześniej na te profile były przykręcone kawałki regipsów a narożniki zbrojone siatką.

Po usunięciu tych pasków został mi goły profil.

Pomiędzy profilem a futryną drzwi mam około 2cm pustki, którą uzupełniam pianką.

Przestrzeń jest zbyt duża aby przykręcić tam regips. Dwa regipsy to będzie za dużo

Profile stanowiące ościeżnicę są krzywo względem pionu futryny, zatem ta pusta przestrzeń nie jest równej szerokości na całym jej przebiegu.

Problemem jest to że chciałbym uzyskać narożnik, który zaznaczony jest czerwonym kolorem.

Nie wiem czym go uzupełnić, tzn co mi się będzie trzymało profilu stalowego który jest z boku.

Przychodzą mi do głowy dwie możliwości.

1.Czy wstawić tam jakiś metalowy narożnik a pustą przestrzeń uzupełnić pianką, która chwyci mi i profil i narożnik.

Będzie trudno go równo wkleić na całej wysokości. Pianka go powypycha to tu to tam...

2.Goldband nie będzie się trzymał profilu i przy uderzeniu będzie odpadał.

A może ktoś ma inną propozycję?

Z góry dziękuję za podpowiedzi i sugestie.

rzut z góry.jpg

Zdjęcie jest obrócone mimo tego że na komputerze mam orientację pionową.

IMG_0159.JPG

rzut z góry.jpg

Edytowane przez maler