maler 06.01.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, Samodzielnie osadzam drzwi w ściance działowej. Było tam zrobione przejście. Po obu stronach mam profile stalowe (na rzucie w kolorze szarym). Wcześniej na te profile były przykręcone kawałki regipsów a narożniki zbrojone siatką. Po usunięciu tych pasków został mi goły profil. Pomiędzy profilem a futryną drzwi mam około 2cm pustki, którą uzupełniam pianką. Przestrzeń jest zbyt duża aby przykręcić tam regips. Dwa regipsy to będzie za dużo Profile stanowiące ościeżnicę są krzywo względem pionu futryny, zatem ta pusta przestrzeń nie jest równej szerokości na całym jej przebiegu. Problemem jest to że chciałbym uzyskać narożnik, który zaznaczony jest czerwonym kolorem. Nie wiem czym go uzupełnić, tzn co mi się będzie trzymało profilu stalowego który jest z boku. Przychodzą mi do głowy dwie możliwości. 1.Czy wstawić tam jakiś metalowy narożnik a pustą przestrzeń uzupełnić pianką, która chwyci mi i profil i narożnik. Będzie trudno go równo wkleić na całej wysokości. Pianka go powypycha to tu to tam... 2.Goldband nie będzie się trzymał profilu i przy uderzeniu będzie odpadał. A może ktoś ma inną propozycję? Z góry dziękuję za podpowiedzi i sugestie. Zdjęcie jest obrócone mimo tego że na komputerze mam orientację pionową. Edytowane 6 Stycznia 2017 przez maler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 06.01.2017 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Przyklej paski płyt K-G na klej w piance, po wyschnięciu narożnik z siatką, szpachlujesz, szlifujesz i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maler 07.01.2017 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Przyklej paski płyt K-G na klej w piance, po wyschnięciu narożnik z siatką, szpachlujesz, szlifujesz i po kłopocie. Dziękuję za sugestię, jeszcze jedno pytanie. Klej w piance. to pianka niskoprężna czy jakiś inny klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 07.01.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Inny. Szukaj klej do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 07.01.2017 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Dziękuję za sugestię, jeszcze jedno pytanie. Klej w piance. to pianka niskoprężna czy jakiś inny klej? Klej w piance to klej, nie piana montażowa . Zapytasz w sklepie budowlanym/wpiszesz w wyszukiwarkę na znanym portalu aukcyjnym i będzie wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts