Robert300 07.01.2017 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Witam mamy stary dom pietrowy ok 100 letni przedwojenny napewno, sciany z cegly gr 24cm ,strop drewniany,tylko nad piwnica pod czescia parteru strop betonowy,piwnica jest na 1/3 czesci domu.Chcemy zburzyc pietro calkowicie,zrobic strop z wieńcem,wypuscic 4 balkony,odbudować komin na nowy od piwnicy,nowe schody betonowe szer 1 m,bo teraz są drewniane,nowy dach plaski lany i teraz pytanie dom ma ok 13m na 11m,czy moze ktos to wyliczyc do stanu surowego otwartego jakie to beda koszty bez rozbiórki ?Oczywiscie nie mamy planów bo zastanawiamy sie nad budowa od razu drugiego pietra za jednymi planami,jedna robocizna,bałaganem itd wtedy wymiary te same tylko ze razem 8 balkonow 2m na 1m trzeba by policzyc do kosztow.Material beton komorkowy HH na klej.Wysokosc kondygnacji 2,7m zeby bylo miejsce pozniej na ocieplenie i wylewke.Wiem ze powinien byc projekt do wyliczen bo jeden budowlaniec powiedział mi ze jak"projektant poszaleje to koszty moga sie znacznie różnić"ale co mamy zrobic przed projektem jak nie wiemy ile bedzie kosztowala opcja pierwsza tylko z odtworzeniem pietra i nowy strop a ile druga z dodatkowym drugim pietrem?Wykonczenie i okna,lazienki wiem ile moga kosztowac.Prosze o pomoc jakiegoś szefa ekipy który już budował dom kostke lub remontował z rozliczeniem za robocizne i on sam kupował materiał. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez Robert300 zmiana tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts