scrabie 09.01.2017 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 załączniki nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 09.01.2017 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 to można zlikwidować z poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 09.01.2017 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 09.01.2017 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 ten nie wszedł do pierwszego postu. Mam nadzieję że ktoś się ze mną zgodzi i będę mogła spac w końcu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.01.2017 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 A no .. już jesteśmy w domu ostatnie zdjęcie z kamery .. jak widać pustaki i łączenie ich .. i plama zimna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 09.01.2017 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Pan na pewno jest w domu ale jeszcze tego nie kumam. Jestem tylko głupiutką blondynką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 09.01.2017 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Tam gdzie widać pustaki, to w ogóle jest jakeś ocieplenie? W pierwszym poście widać w rogu przy suficie plamę zimna 12 stopni, tam bym próbował zapiankować. Resztę o ile się da ocieplić z zewnątrz, czy na wieniec kładliście jakąs izolację?PS tak prywatnie ile płaciłaś za termowizję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.01.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Izolacja jest przerwana przez mur, stąd tak niska temperatura.. w tym ostatnim zdjęciu .. 9 st to masakra jakaś..Murłata wcale najgorsza nie jest.. +18 st skala na kamerze jest do zakresu temperatur, stąd tak tragicznie wygląda to 18 .. jak to 9.Skąd ten pomysł na blądynkę ? Koleżanka (enkieta) życzę sobie aby moja Żona chciała się tak budownictwem przejmować..i chcieć rozwiązywać problemy.. Prawdopodobnie tam jest wieniec żelbetowy - który wchodzi w ścianę szczytową + do tego podmurowanie ściany szczytowej pod sam dach = problem który widać na kamerze - 9 st to jest sporo za nisko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 09.01.2017 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Termowizja koszt 150 zl. Na zewnątrz jest 20 cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 09.01.2017 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Jestem blondynka i budownictwo to nie moja bajka jestem księgowa. A jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? Bo mi z mojego myślenia wychodZi ze docieplenie skosów celuloza i poddasza nawet nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.01.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Ściany szczytowe - trzeba by było wyciąć i zrównać do grubości izolacji termicznej. nie może być tak że mur przecina izolację ściany i poddasza i rozdziela je. Co widać na obrazie z kamery termowizyjenj, szczególnie narożniki. Murłata - jeszcze nie jest tak tragiczna.. Termowizja koszt 150 zl . Na zewnątrz jest 20 cm styropianu i widać pustaki ? wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 09.01.2017 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Wieniec - od środka na to wychodzi ze nie. Tzn nie pamiętam w którym miejscu zakończony skos Ale maz myśli ze od środka chyba nie A na zewnątrz styropian powinien być. Ale pewnie się kończy w tamtym miejscu co wieniec. Bo jak wełnę upychalam za murlate to tam juz był styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 09.01.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 To coś ten styro jest zrąbany, tak być nie powinno.Ja myślę o takim rozwiązaniu,tam gdzie 12 stopni na pierwszym zdjęciu, wierciłbym dziure i wpuszczał piane od wewnątrz. Tam gdzie widać cegły, zrobibym termowizję także ściany na dole, żeby zobaczyć czy tak jest na całej wysokości, odnoszę wrażenie, że tam po prostu hula wiatr i oziębia mur, wtedy trzeba problem rozwiązać, już jak zrobi się ciepło,próbowałbym zapianować pod styropianem, żeby ograniczyć ruch powietrza. Tam gdzie 9 stopni, to już chyba zerwałbym kawałek styro i poprawił, wydaję mi się, że połaczenie zaciągnęli klejem, ale to tylko przypuszczenie.Może któryś z kolegów ma lepszy pomysł, mniej inwazyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 09.01.2017 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Zupełnie nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 09.01.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 09.01.2017 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Nie rozumiem pomysłu z docinaniem szczytów. My myslimy rozebrać podbitke tam gdzie skos dopchac wełnę i dodać na to styropian do styropianu. Ściana która tu się nie świeci na zdjęciu co są dwa łóżka na dole się świeci. Mieliśmy myszy na strychu może W tym jest problem? Mam wrażenie ze caly czas W tym domu cos jest zle. Co jest zle zrobione W takim wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 09.01.2017 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Czy pustaki nie mogą się świecić bo jest wilgoć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 10.01.2017 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Nie, świecą bo jest zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 10.01.2017 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Kurczę ale powiem Wam ze pustaki się świecą na dole w salonie też ale na innej scianie, wszystkich nie sprawdzilismy, alebo nie pamietam bo byłam w szoku. I ta ściana moim prywatnym zdaniem nie jest zimna. proszę zerknąć czy ja się mylę ? Tylko na tej kamerze pokazuje 31,5 a u nas takiej temperatury nie było - mamy termometr i pokazał 24 lub 25 nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.01.2017 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 To coś ten styro jest zrąbany, tak być nie powinno.? Moze styropian poprzyklejany na placki. Hula miedzy styropianem a sciana zimne powietrze i jest jakby tego styropianu prawie nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts