Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

barb1984

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tam gdzie widać pustaki, to w ogóle jest jakeś ocieplenie? W pierwszym poście widać w rogu przy suficie plamę zimna 12 stopni, tam bym próbował zapiankować. Resztę o ile się da ocieplić z zewnątrz, czy na wieniec kładliście jakąs izolację?

PS tak prywatnie ile płaciłaś za termowizję?

Izolacja jest przerwana przez mur, stąd tak niska temperatura.. w tym ostatnim zdjęciu .. 9 st to masakra jakaś..

Murłata wcale najgorsza nie jest.. +18 st skala na kamerze jest do zakresu temperatur, stąd tak tragicznie wygląda to 18 .. jak to 9.

Skąd ten pomysł na blądynkę ? Koleżanka (enkieta) życzę sobie aby moja Żona chciała się tak budownictwem przejmować..

i chcieć rozwiązywać problemy..

Prawdopodobnie tam jest wieniec żelbetowy - który wchodzi w ścianę szczytową + do tego podmurowanie ściany szczytowej pod sam dach = problem

który widać na kamerze - 9 st to jest sporo za nisko..

Ściany szczytowe - trzeba by było wyciąć i zrównać do grubości izolacji termicznej.

nie może być tak że mur przecina izolację ściany i poddasza i rozdziela je.

Co widać na obrazie z kamery termowizyjenj, szczególnie narożniki.

Murłata - jeszcze nie jest tak tragiczna..

Termowizja koszt 150 zl

. Na zewnątrz jest 20 cm styropianu

i widać pustaki ? wow

To coś ten styro jest zrąbany, tak być nie powinno.Ja myślę o takim rozwiązaniu,tam gdzie 12 stopni na pierwszym zdjęciu, wierciłbym dziure i wpuszczał piane od wewnątrz. Tam gdzie widać cegły, zrobibym termowizję także ściany na dole, żeby zobaczyć czy tak jest na całej wysokości, odnoszę wrażenie, że tam po prostu hula wiatr i oziębia mur, wtedy trzeba problem rozwiązać, już jak zrobi się ciepło,próbowałbym zapianować pod styropianem, żeby ograniczyć ruch powietrza. Tam gdzie 9 stopni, to już chyba zerwałbym kawałek styro i poprawił, wydaję mi się, że połaczenie zaciągnęli klejem, ale to tylko przypuszczenie.

Może któryś z kolegów ma lepszy pomysł, mniej inwazyjny?

Nie rozumiem pomysłu z docinaniem szczytów. My myslimy rozebrać podbitke tam gdzie skos dopchac wełnę i dodać na to styropian do styropianu. Ściana która tu się nie świeci na zdjęciu co są dwa łóżka na dole się świeci. Mieliśmy myszy na strychu może W tym jest problem? Mam wrażenie ze caly czas W tym domu cos jest zle. Co jest zle zrobione W takim wypadku?

Kurczę ale powiem Wam ze pustaki się świecą na dole w salonie też ale na innej scianie, wszystkich nie sprawdzilismy, alebo nie pamietam bo byłam w szoku. I ta ściana moim prywatnym zdaniem nie jest zimna.FLIR0821.jpgFLIR0822.jpg proszę zerknąć czy ja się mylę ? Tylko na tej kamerze pokazuje 31,5 a u nas takiej temperatury nie było - mamy termometr i pokazał 24 lub 25 nie więcej.