Jastrząb 10.01.2017 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Kurczę ale powiem Wam ze pustaki się świecą na dole w salonie też ale na innej scianie, wszystkich nie sprawdzilismy, alebo nie pamietam bo byłam w szoku. I ta ściana moim prywatnym zdaniem nie jest zimna.[ATTACH=CONFIG]378162[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]378163[/ATTACH] proszę zerknąć czy ja się mylę ? Tylko na tej kamerze pokazuje 31,5 a u nas takiej temperatury nie było - mamy termometr i pokazał 24 lub 25 nie więcej. Masz pojedyncze elementy na zdjeciu nagrzane przez słonce do wysokiej temperatury stad taka rozpietość temperatur. Skala pokazuje najnizsza i najwyzsza temperature. Wedlug tego sciana ma 23C! To akurat bardzo duzo. Bo to zznaczy ze masz jeszcze cieplej w pomieszczeniu. Wiec prawdopodobnie tragedii nie ma na tej ścianie, aczkolwiek pustaków nie powinno byc widac. Pewnie łaczenia płyt styropianowych nie zapiankowane, albo styropian klejony na placki. Masz jakies zdjecia z robienia izolacji scian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 10.01.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 dokładnie o tym samym myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 10.01.2017 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Kochani na prawdę nic nie poradzicie jest aż tak źle? ale co zrobiliśmy źle. Oki wełnę sami układaliśmy ale styropian układali fachowcy z polecenia. Fajne solidne chłopaki:) Błagam poradzcie coś Panowie i powiedzcie mi czy ma sens pchanie celulozy w skosy ? Bo moim zdaniem trzeba rozebrać podbitkę i zobaczyć do jakiej wysokości dochodzi styropian, może on dobrze tego wieńca nie otula i w tym jest problem? Wtedy w te miejsca spróbować dołozyc wełny uzupełnić międziy styropianem a ścianą pianką montażowa i zakleić drugim styropianem. Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 10.01.2017 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 własnie nie mam jak robili elewację zdjęć ale Pan mówił że na placki kleili ale nie wszędzie- bo dom był nie równy i tak musieli robić A czy może podwiewać od dołu? Czy u Was ściany się nie świecą ?Kolega mówił że u niego też się świeciły ale ja specjalnie w tych miejscach akurat nie czuję zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 10.01.2017 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 JA napisałem co bym zrobił, skosy wyglądają ok, wieniec marznie i połączenie w rogu. W rógu ja bym wyciął styro i poprawił, zrobiliście już elewację, czy został klej? Ja tak samo jak kolega uwazam, że styropian na placki klejony i tam wieje wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 10.01.2017 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 własnie nie mam jak robili elewację zdjęć ale Pan mówił że na placki kleili ale nie wszędzie- bo dom był nie równy i tak musieli robić A czy może podwiewać od dołu? Czy u Was ściany się nie świecą ?Kolega mówił że u niego też się świeciły ale ja specjalnie w tych miejscach akurat nie czuję zimna. Tam gdzie na placki, cegła świeci, tam gdzie nie - nie świeci sprawa prosta. Tak naprawdę, to powinnaś im pokazać zdjęcia i kazać naprawiać błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 10.01.2017 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Myslicie że powinnam poprosić Panów o poprawę ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.01.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 własnie nie mam jak robili elewację zdjęć ale Pan mówił że na placki kleili ale nie wszędzie- bo dom był nie równy i tak musieli robić A czy może podwiewać od dołu? Czy u Was ściany się nie świecą ?Kolega mówił że u niego też się świeciły ale ja specjalnie w tych miejscach akurat nie czuję zimna. Nie czujesz zimna, bo ściana ma 23C!! A w pomieszczeniu 26. Jak tu czuc zimno, tropiki. Połowe fachofcuf z polecenia to jakbym dorwał to bym nogi ręcę połamał żeby wiecej nie partaczyli Jakby styropian nie dochodził to by ten wieniec bardziej świecił na termowizji. W jednym sie zgodze. Rób odkrywke. Najprościej nawet o tej porze roku przez podbitke. Ja jestem zwolennikiem ocieplenia murłaty styropianem - kawłek w dachu tak zeby sie szczelnie połączył ze styropainem sciany i troche wylazl nad murłąte. Tam połączony dopiero z welna. CZemu? Bo newralgiczne połaczenia mozna wtedy zapiankowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.01.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Myslicie że powinnam poprosić Panów o poprawę ocieplenia? Probować możesz. Ale ide o zakład mili i solidni panowie już tacy mili nie beda Masz od nich fakture?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 10.01.2017 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Tam gdzie na placki, cegła świeci, tam gdzie nie - nie świeci sprawa prosta. Tak naprawdę, to powinnaś im pokazać zdjęcia i kazać naprawiać błędy tak elewacja zrobiona na cacy ale teraz tak siędzę sobie w salonie i pizdzi mi po nogach z miejsca gdzie jest okno balkonowe z dołu jakos. to może być dlatego że tam taka listwa byle jaka? może gdyby zaprosić stolarza to by tak nie wiało co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 10.01.2017 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 nie mam faktury nie mają firmy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 10.01.2017 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 okno źle obsadzone, panowie od elewacji, też pewnie dojechali styro i klejem pociągnęli i teraz wieje. Spróbuj pianę wpuścić, tylko najpierw podłogę oklej, bo szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 10.01.2017 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 sprawa beznadziejna myślicie? całość spierdolona przez wszystkich fachowcow? i nic sie nie da zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 10.01.2017 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Da się, przeciez piszemy CI jak zrobićIdealnie może nie będzie, ale zawsze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 10.01.2017 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 czyli odkrywamy podpitkę i tam uzupełniamy braki, ale czy na pewno nie lepiej poczekać do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.01.2017 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 sprawa beznadziejna myślicie? całość spierdolona przez wszystkich fachowcow? i nic sie nie da zrobić ? Mozna wyrwać chwasty ale za to się do więźnia idzie Moje dośwadcznie mówi ze nie wszystko. Tak z 50%. Bedziesz nad nimi stała to bedzie OK. Odwrócisz głowe.... Ekipy ktore mozna zostawic to pojedyncze przypadki niestety. Polecenie przez kogos to najgorsza mozliwa rzecz. Wiedza ze sa z polecenia!! Czyli inwestor mysli ze sa solidni i nie trzeba ich kontrolowac. Reszte sobie dopowiedz. Przy oknie ma prawo ciągnąc , bo tam jest 7C. Ale to predzej montaż okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.01.2017 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 czyli odkrywamy podpitkę i tam uzupełniamy braki, ale czy na pewno nie lepiej poczekać do wiosny? Ja tam podpitkę to barku najczęściej odkrywam Chodziło mi o to żę mozesz nwet zima zajrzec za tą podbitkę żeby zlokalizować problem i się ewentualnie przygotować. Zwlascza jakies piankowanie przy ujemych temperaturach, nie wiem czy mozna. Z drugiej stony jak zrobisz zima nawet jakiś kawałek to można organoleptycznie oszacować poprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb1984 10.01.2017 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 z tego stresu mózg mi odebrało. w sobotę rozbierzemy podbitkę i sprawdzimy o co chodzi SAMA musiałam pilnowac fachowców bo męza nei było:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.01.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Kurczę ale powiem Wam ze pustaki się świecą na dole w salonie też ale na innej scianie, wszystkich nie sprawdzilismy, alebo nie pamietam bo byłam w szoku. I ta ściana moim prywatnym zdaniem nie jest zimna.[ATTACH=CONFIG]378162[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]378163[/ATTACH] proszę zerknąć czy ja się mylę ? Tylko na tej kamerze pokazuje 31,5 a u nas takiej temperatury nie było - mamy termometr i pokazał 24 lub 25 nie więcej. Te 31C to chyba obudowa tekewizora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.01.2017 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 z tego stresu mózg mi odebrało. w sobotę rozbierzemy podbitkę i sprawdzimy o co chodzi SAMA musiałam pilnowac fachowców bo męza nei było:( Nie stresuj się Kobito! Kazdy dom jest pełen róznych fuszerek. Kazdy przez to przechodzł Na zimno i metodycznie to tego trzeba podchodzic. A idealnie nigdy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts