bt9 09.01.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Witajcie. Powoli planuję już zakup styropianu do ocieplenia domu.Jakie macie zdanie na temat styropianu a także chemii budowlanej Izotherm?Jaki jest stosunek cena/jakość? Wiem, że są lepsze produkty, Caparol, Dryvit, Sto itp ale cenowo za drogie.. Jeśli chodzi o cenę to jest za 137zł/brutto/m3 w komplecie z systemem ociepleń Izotherm Color System.Styropian ma deklarowaną wartość 0.33.Rozumiem, że parametry moga nie być całkowicie zgodnie z prawda ale i tak cena wydaje mi się atrakcyjna - o ile sprzedawca nie bedzie chciał sobie wyrównać ceny styropianu podnosząc ceny chemii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Kejk 09.01.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 To jest bardzo kiepski styropian. Wprawdzie ja mam doświadczenie z wersją na podłogę lambda 0,031 ale tej samej firmy. Styropian Izothermu nie trzymał wymiarów, odchyłki kształtu są zbyt duże. Jest też kiepski do obróbki, miękki a zarazem kruszący się - strasznie trudno się go docinało. Mam porównanie ze styropianem Knauf lambda 0,031 Dach/Fasada/Podłoga i jest to przepaść w jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 10.01.2017 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 A do tego okazało się, że jednak ta cena była nieaktualna.. Handlowiec powiadomił mnie, że teraz cena jest wyższa, a to była stara cena i nie zmienili.Ok dzięki bardzo za twoją opinię. Skoro cena wyższa a jakość słaba więc będę rozglądał się za czymś innym.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 12.01.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Chyba znalazlem tą samą ofertę i też od razu zajrzałem na forum w poszukiwaniu opinii. Widzę jednak że oprócz ceny, de facto nieaktualnej, to słaby produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.01.2017 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 zapraszam po Knaufa do 20 stycznia jeszcze calkiem rozsadnie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 13.01.2017 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 fighter1983 wysłałem ci wiadomość na twojej stronie ale cisza na razie a pw na forum nie mogę bo masz pełną skrzynkę Może przeczytasz to, więc podam co bym chciał a wycenę wyślij mi na pw lum maila. Moje nieszczęsne ocieplenie ścian już w tym roku w końcu będzie zrobine myślę , że wszystkie pujdzie już z górki i szukam materiałów. Chciałbym abyś mi wycenił z dostawą do Słupska materiał: Styropian: dwie wyceny na styro 0.33grafit i jakiś biały 0.40 lub 0.38 - te najtańsze np. knauf. Powierzchnia ścian 250m2 Tynk silikonowy biały. ( chyba ze zaproponujesz inny tańszy - dom stoi w miejscu raczej nieosłonięty drzewami ale palą czasami w piecach węgiel. ) może akryl wystarczy? Długości ścian to razem 36mdł. Wysokość budynku to 7metrów. Jakieś informacje jeszcze podać? Wycenę proszę dokładną z nazwami produktów ich cenami i ilościami. Mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.01.2017 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Witajcie. Powoli planuję już zakup styropianu do ocieplenia domu. Jakie macie zdanie na temat styropianu a także chemii budowlanej Izotherm? Jaki jest stosunek cena/jakość? Wiem, że są lepsze produkty, Caparol, Dryvit, Sto itp ale cenowo za drogie.. Jeśli chodzi o cenę to jest za 137zł/brutto/m3 w komplecie z systemem ociepleń Izotherm Color System. Styropian ma deklarowaną wartość 0.33. Rozumiem, że parametry moga nie być całkowicie zgodnie z prawda ale i tak cena wydaje mi się atrakcyjna - o ile sprzedawca nie bedzie chciał sobie wyrównać ceny styropianu podnosząc ceny chemii.. Jak otworzysz tą stronę to znajdziesz tam link do pełnej tabeli analizy materiałów budowlanych. Zdziwisz się, którzy producenci nie spełniają deklarowanych parametrów. Izoterm też poległ (przy płytach podłogowych i fasadowych): http://www.dlabudownictwa.pl/jest-zle-czy-tylko-gorzej-wyniki1-badan-materialow-budowlanych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 13.01.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Trafiłem na te badania jeszcze wczoraj. Do tej pory położyłem już u siebie 24m3 Yetico i widzę, że w badaniach nie wypadają najlepiej choć tragedii nie ma. Jednak jak tam widzę wyniki Izotermów, neotermów, styropminów itp to nieciekawie to wygląda. @Fighter - ja poproszę dokładnie taką samą ofertę jak bt9 na daniellos.forward@ gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.01.2017 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Trafiłem na te badania jeszcze wczoraj. Do tej pory położyłem już u siebie 24m3 Yetico i widzę, że w badaniach nie wypadają najlepiej choć tragedii nie ma. Jednak jak tam widzę wyniki Izotermów, neotermów, styropminów itp to nieciekawie to wygląda. @Fighter - ja poproszę dokładnie taką samą ofertę jak bt9 na daniellos.forward@ gmail.com Na szczęście dałem prawie wszędzie (łącznie z dachem) Termo Organikę. Prawie, bo na fundament poszedł "Aqua". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.01.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 jutro Wam chlopaki powrzucam na maile ale w zasadzie oferta jest na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts