Robin77 09.01.2017 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 kurcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 09.01.2017 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 (edytowane) CityMatic znalazłem chyba taki śrubunek kolanko kątowy Ta końcówka z nakrętką jest z oringiem wkręcam w przyłącze 1/2 Szkoda tylko, że nie ma oringa ta druga część Edytowane 9 Stycznia 2017 przez Robin77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.01.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 [ATTACH=CONFIG]378070[/ATTACH] CityMatic znalazłem chyba taki śrubunek kolanko kątowy Ta końcówka z nakrętką jest z oringiem wkręcam w przyłącze 1/2 Szkoda tylko, że nie ma oringa ta druga część No ja wiem , dlatego pisałem że takich kolanek śrubunkowych nie ma Ale jak kupisz takie jak zamieściłeś to bez kucia nakręcisz na rurkę mufę a do niej to kolanko i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 09.01.2017 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Możesz jeszcze prościej, jak znajdziesz śrubunek kolankowy gw/gw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.01.2017 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Możesz jeszcze prościej, jak znajdziesz śrubunek kolankowy gw/gw: [ATTACH=CONFIG]378074[/ATTACH] Brawo Ja tego nie mogłem znaleźć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 10.01.2017 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 KoledzyPrzeszedłem się do sklepu, te srubunki nie pasuja. Na elemencie nakręcanym nie ma gwintu, nie da się go nałożyć na przyłącze 1/2.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 10.01.2017 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Koledzy Przeszedłem się do sklepu, te srubunki nie pasuja. Na elemencie nakręcanym nie ma gwintu, nie da się go nałożyć na przyłącze 1/2. ? Jeszcze raz - gdzie nie ma gwintu? Mam nadzieję, że nie oglądałeś kształtek do lutowania w instalacji z miedzi (mają z jednej strony gwint, z drugiej pusto - miejsce na rurkę) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 10.01.2017 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Jeszcze raz - gdzie nie ma gwintu? Mam nadzieję, że nie oglądałeś kształtek do lutowania w instalacji z miedzi (mają z jednej strony gwint, z drugiej pusto - miejsce na rurkę) ? Ten śrubunek mosiężny na zdjęciu składa się z 3 cześci: 1) kolanka GW/GZ (GW 3/4 idzie do zmywarki) 2) nakrętki z GW, gwint nie dochodzi do końca 3) "przedłużki" z oringiem z jednej strony i GZ z drugiej strony Jak usunę tą przedłużkę i spróbuje to zamontować, to dokładam kolanko z GZ do przyłącza wody z GZ. Mam te 2 gwinty zewnętrzne skręcić tą nakrętką z GW? Coś nie tak chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 10.01.2017 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Nic nie usuwasz - montujesz śrubunek kompletny Jeśli kupiłeś śrubunek ze zdjęcia CityMatic w poście 23 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?334130-Jak-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-zmywark%C4%99-do-wody&p=7382126&viewfull=1#post7382126to potrzebujesz też mufę1/2 cala z tego samego postu. Kolejność montażu tych 2 elementów (mufy i śrubunku kątowego):- nakręcasz mufę na swoją rurkę w instalacji- w mufę wkręcasz prostkę (z jednej strony gwint 1/2 cala zewn. z drugiej ruchoma nakrętka)- skręcasz śrubunek montując część z kolanem (z jednej strony gwint zewnętrzny do ruchomej nakrętki w poprzedniej części, z drugiej strony gwint wewn. 3/4 cala)- do śrubunku montujesz zawór 3/4" gw/ 3/4 " gz Jeśli kupiłeś śrubunek z mojego zdjęcia, to tak samo, tylko bez mufy. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 10.01.2017 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Teraz zrozumiałem, dziękuje bardzo za wyjaśnienie Dziękuje Wam koledzy obu, kliknąłbym "pomógł" ale nie ma :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 10.01.2017 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Teraz zrozumiałem, dziękuje bardzo za wyjaśnienie Dziękuje Wam koledzy obu, kliknąłbym "pomógł" ale nie ma :/ Spoko - kiedyś pomożesz nam lub innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts