Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Likwidacja dużego mostka termicznego przy drzwiach tarasowych.

lesiu681

Recommended Posts

Od strony tarasu na wiosnę wylany będzie schodek więc pomyślałem, że skuje ten beton który wystaje spod drzwi tarasowych i ocieplę go styrodurem 10 cm i dopiero od tego styroduru zaczynał by się schodek??? Jeżeli błądzę po omacku to proszę o sprostowanie :confused::confused::confused: Liczę oczywiście na wyrozumiałość. Dziękuję i pozdrawiam.

Tak jeszcze w celu uzupełnienia mojej mizernej wiedzy-lepiej ten styrodur przykleić na klej czy na pianę montażową?

Otwory - przedłuż.. zrób korytka.. a ramę maksymalnie zakryj .. a skrzydło nieruchome.. to wypada wjechać XPS"em na szybę 3cm

Sory, może ze mną coś "nie teges" ale nie chwytam, w jaki sposób mam przedłużyć otwory (w poziomie, w pionie?), jakie korytka powinienem zrobić?, skrzydła drzwiowe mam jak najbardziej ruchome ale nawet gdyby były nieruchome to nie wyobrażam sobie żeby wjeżdżać styropianem aż na szybę. Mógłbyś proszę łopatologicznie mi to wyjaśnić???:-?

Niezła robota hehe, dobra zrobię jak mówisz niech się tylko trochę ociepli. Dzięki wielkie:bye:

Do sąsiada.

udar i wywal ten próg w kosmos.

Każde inne rozwiązanie, będzie generować koszty w PLN-ach + grzybek w przyszłości..

Tak właśnie mam zamiar zrobić jak już tu było wcześniej pisane. Pozdrawiam.

• 4 years później...
Witam, mam podobny problem tylko że z balkonem. Od dołu balkon ocieplony jest tylko 5 cm styropianu i mam zimna podłogę od okna jakieś 70 cm do środka pokoju. Czy mogę np. zdjąć rząd płytek na balkonie przy oknie skuć wylewkę aż do płyty i wydłubać wszystko to co jest pod oknem i włożyć tam na sztywno pas że styroduru plus pianka potem hydroizolacja i znowu płytki. Okno stoi na 3 kotwach z regulacją wysokości.