hudy8 09.01.2017 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Dzień dobry. W projekcie który posiadam i na który już dostałem pozwolenie na budowę posiadam ogrzewanie kotłem na ekogroszek + grzejniki. Teraz jednak zmieniliśmy z żoną zdanie i chcemy w całym domu (parter i poddasze) zamontować ogrzewanie podłogowe. Dom oczywiście będzie budowała firma. Proszę mi powiedzieć na co zwrócić uwagę i w którym momencie budowy by ogrzewanie podłogowe się zmieściło. Dość sporo sie o tym naczytałem i w jednych artykułach pisze że ogrzewanie podłogowe powinno być planowane podczas projektowania/ adaptacji projektu, w innych natomiast że podczas gdy jest stan surowy budynku. Rozmawiałem kilka miesięcy temu z projektantem który robił adaptację tego projektu i on stwierdził że to są takie zmiany których w projekcie nie ma sensu zawierać bo można na etapie budowy to zmienić.Proszę o wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 09.01.2017 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Wystarczy zostawić odpowiednią ilość miejsca na styro i posadzkę i nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy8 09.01.2017 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Tak wiem ale wiesz jak jest z fachowcami. Niestety trzeba im patrzeć na ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 10.01.2017 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Przecież masz kierownika budowy, płacisz mu niech on patrzy na ręce. Tylko ja bym to wpisał w dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy8 10.01.2017 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Niby tak ale teraz trzeba wszystkim patrzeć na ręce. To że ktoś jest kierownikiem budowy to nie znaczy że nie może czegoś zawalić a wtedy może być za późno na poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortyl00 10.01.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Zwróć uwagę także na to czy podłoga, którą masz nadaje się do ogrzewania podłogowego. Tutaj masz artykuł o tym: http://podlogi-expona.pl/blog/2016/12/21/panele-winylowe-a-ogrzewanie-podlogowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 10.01.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Zwróć uwagę także na to czy podłoga, którą masz nadaje się do ogrzewania podłogowego. Tutaj masz artykuł o tym: http://podlogi-expona.pl/blog/2016/12/21/panele-winylowe-a-ogrzewanie-podlogowe/ Kazda sie nadaje, winylowa tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts