matgor23 09.01.2017 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Witam Was. Mam pytanie czy pustaki betonowe fundamentowe tzw. ALFA będą w porządku na sciane fundamentowa? Czy raczej polecacie bloczki pełne? Mam wyceny trzech wykonawców i dwóch poleca alfę a trzeci bloczki pełne. Ci od alfy mówią że są bardzo ciężkie ale mają wpusty i lepiej się razem trzymają. Pewnie to tylko gadka ale chciałbym poznać jakie jest wasze zdanie i czy przy bloczkach pełnych trzeba jakoś na końcu zaciągnąć ścianę? Wiem że przy alfach nie jest to konieczne i się tego raczej nie robi Czekam na rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matgor23 13.01.2017 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Nikt nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clinu 13.01.2017 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Witam Was. Mam pytanie czy pustaki betonowe fundamentowe tzw. ALFA będą w porządku na sciane fundamentowa? Czy raczej polecacie bloczki pełne? Mam wyceny trzech wykonawców i dwóch poleca alfę a trzeci bloczki pełne. Ci od alfy mówią że są bardzo ciężkie ale mają wpusty i lepiej się razem trzymają. Pewnie to tylko gadka ale chciałbym poznać jakie jest wasze zdanie i czy przy bloczkach pełnych trzeba jakoś na końcu zaciągnąć ścianę? Wiem że przy alfach nie jest to konieczne i się tego raczej nie robi Czekam na rady Lepiej zapytaj swojego kierownika budowy lub projektanta czy dopuszcza taki materiał? bo w projekcie raczej są bloczki pełne i ja osobiście takie bym zastosował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts