maksell 10.01.2017 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Witajcie, Muszę założyć monitoring w dobudówce która jest oddalona od domu jakieś 40m w linii prostej. W dobudówce mam zamiar założyć około 4 do 8 kamer (w wewnątrz i na zew.) ale oglądać chcę w domu, na jednym odbiorniku, może być to PC/laptop lub TV - jakie rozwiązanie proponujecie? W dobudówce myślałem dać rejestrator Hikvision DS-7208HQHI-F2/N/A i kamerki Hikvision DS-2CE56D1T-IRM (mam nadzieje że dobrze widzą w nocy?) Ale teraz pytanie? Jak przesłać sygnał do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 15.01.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) przeciągnąć UTPa - a jeżeli sie nie da to: albo zrobić radiolinię (na np UBNT), albo postawić router przy rejestratorze 40m moze załapie wszystko oczywiście jeżeli masz w domu neta , wtedy będziesz miał rejestrator w LANie no i w necie, czyli kompy i komórki; to tak na szybko.... chyba ze o czymś zapomniałem kamerki i rejestrator - dobry wybór, no i ze zdalnym dostępem przy okazji nie będziesz miał problemu jeżeli masz możliwość doświetlić nawet nieznacznie teren to kamerka na zewnątrz będzie całkiem, całkiem -pamiętaj że jakość doświetlacza IR to rzecz bardzo względna (obszar, rodzaj terenu ciemne jasne powierzchnie itp) pzdr Edytowane 15 Stycznia 2017 przez vascode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksell 21.01.2017 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Niestety te 40m bede musiał pokonać bez kabla, nie ma możliwości podciagnięcia ani ziemią ani puścic po ścianach czy słupach - jedynie rozwiązanie to antenki chyba?W domu mam internet ale w dobudówce już nie. Mógłbyś polecić jakieś dobre i sprawdzone kamerki, tak aby dobrze widziały w nocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 29.01.2017 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) te z twojego linku nie są złe...oczywiście biorąc pod uwagę cenę, sporo ich zamontowaliśmy na domach czy małych firmach, ale tak jak pisałem: podczerwień w kamerze to kwestia bardzo względna, ta sama kamera w różnych lokalizacjach może nas nieźle zaskoczyć.... Edytowane 29 Stycznia 2017 przez Tomaszs131 Linki reklamowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksell 29.01.2017 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 OK, dziękuję Ci bardzo za pomoc. Zostane przy tym zestawie co mam.Dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts