Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

Muszę założyć monitoring w dobudówce która jest oddalona od domu jakieś 40m w linii prostej.

W dobudówce mam zamiar założyć około 4 do 8 kamer (w wewnątrz i na zew.) ale oglądać chcę w domu, na jednym odbiorniku, może być to PC/laptop lub TV - jakie rozwiązanie proponujecie?

W dobudówce myślałem dać rejestrator Hikvision DS-7208HQHI-F2/N/A i kamerki Hikvision DS-2CE56D1T-IRM (mam nadzieje że dobrze widzą w nocy?)

Ale teraz pytanie? Jak przesłać sygnał do domu? :(

przeciągnąć UTPa - a jeżeli sie nie da to:

albo zrobić radiolinię (na np UBNT),

albo postawić router przy rejestratorze 40m moze załapie

wszystko oczywiście jeżeli masz w domu neta :), wtedy będziesz miał rejestrator w LANie no i w necie, czyli kompy i komórki;

to tak na szybko.... chyba ze o czymś zapomniałem

kamerki i rejestrator - dobry wybór, no i ze zdalnym dostępem przy okazji nie będziesz miał problemu

jeżeli masz możliwość doświetlić nawet nieznacznie teren to kamerka na zewnątrz będzie całkiem, całkiem -pamiętaj że jakość doświetlacza IR to rzecz bardzo względna (obszar, rodzaj terenu ciemne jasne powierzchnie itp)

pzdr

Edytowane przez vascode

Niestety te 40m bede musiał pokonać bez kabla, nie ma możliwości podciagnięcia ani ziemią ani puścic po ścianach czy słupach - jedynie rozwiązanie to antenki chyba?

W domu mam internet ale w dobudówce już nie.

Mógłbyś polecić jakieś dobre i sprawdzone kamerki, tak aby dobrze widziały w nocy?

te z twojego linku nie są złe...

oczywiście biorąc pod uwagę cenę, sporo ich zamontowaliśmy na domach czy małych firmach,

ale tak jak pisałem: podczerwień w kamerze to kwestia bardzo względna, ta sama kamera w różnych lokalizacjach może nas nieźle zaskoczyć....

Edytowane przez Tomaszs131
Linki reklamowe