Ermenegildo 10.01.2017 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Witajcie- planuję sam położyć glazurę i terakotę w obu swoich łazienkach, płytki kładłem raz w życiu, a sprawiało mi to frajdę i w po położeniu w kuchni każdemu się podoba- Napotkałem problem tego rodzaju, że...mam płytki w rozmiarze 30x90 i ściankę w łazience w kształcie litery "L", gdzie będzie zamontowany prostokątny brodzik o wymiarach 80x100 z jedną ścianką szklaną postawioną na dłuższym boku brodzika wpuszczonego w posadzkę. Jeden z boków ścianki ma 92,5cm do glifu okiennego, a drugi 125cm do "gołego" otworu ościeżnicy. Tu narysowałem tę łazienkę: http://tufotki.pl/AmFMu Moje pytanie brzmi: jak fachowo rozplanować płytkę o ww. formacie w kabinie? Jak "wyjadę" z narożnika w stronę glifu całą płytką to przy glifie zostaje mi 2,5cm, a jak 'wyjadę" całą płytką z narożnika w stronę futryny to zostaje 35cm. Te 35cm powinienem dociąć w rogu kabiny, czy przy drzwiach? Podpowie ktoś z kolegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 11.01.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Docinki wstawiasz w miejscu mniej widocznym a najlepiej tam gdzie zastawisz szafką lub innym elementem wyposażenia. Fugą nie załątwisz problemu więc chyba trzeba będzie ciąć dwie płytki . A jaki sposób ułożenia planujesz tzw. cegiełka ( mur) , mozajki czy też inne. Można rozłożyć jakieś kwadraty to już zależy od Twojej inwencji. Sorry ja pisałęm o podłodze a Ty pewnie masz na myśli ściany? Edytowane 11 Stycznia 2017 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts