Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafa wnękowa - cena - sky is the limit ?!

maniac83

Recommended Posts

Hej,

zrobiłem u siebie w domku wycenę szafy wnękowej:

1.7 x 2.7 (wysokość) * 0.6.

Szafa z płyty meblowej, drzwi przesuwne, dwuskrzydłowe, oba lustra. W środku jakiś pałąk, kilka półeczek, plus dwie szuflady jezdne na buty.

Cena prawie 3500zł...

Nie wiem czy to jest faktycznie normalna cena za 1.7m szeroką, choć wysoką, szafę ?

małopolska jakby ktoś pytał.

Dajcie znać czy to jest realna cena czy "napompowana" ?

Pzdr!

Kilka lat temu robiłem sobie szafę o podobnych gabarytach, drzwi nie lustro tylko szkło lacobel, ale cenowo to pewnie to samo. Skrzydła i prowadnice kosztowały ok 1500 PLN, konstrukcja szafy może dodatkowo 300 PLN. Nie robiłem szuflad tylko półki i drążki. Czy cena 3500 jest napompowana ? No zarobić trzeba, czy ponad 1 kPLN za dzień pracy to dużo sam sobie odpowiedz ;-)

Prawda. Nam też koło 2500 wyszło i robił to mąż stolarz. Sam. Wszystko zależy od materiałów. Płyta minimum 18, dobrej jakośći prowadnice do szuflad (jeśli zrezygnujesz powinno wyjść taniej, jak już nie polecam na tym oszczędzać), systemy drzwi przesuwnych z dociągiem.. oświetlenie LED, lustra też kosztują...

Przejdź się po kilku stolarzach i będziesz wiedział czy cena napompowana. Nie wiem jaki system jezdny został wliczony, jakie okucia szuflad, z której półki cenowej jest płyta, jaka jest sytuacja, szafa wnękowa czy wolnostojąca, jaka krzywizna ścian, które piętro i parę innych drobiazgów. Na pewno znajdziesz kogoś kto zrobi ją duuużo taniej:yes:

• 5 months później...