coachu13 20.01.2017 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Czy jeżeli pod balkonem nie mam powierzchni mieszkalnej ( taras ) to muszę dawać styropian ?Chyba nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwidon1983 20.01.2017 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 A masz płytę balkou odizolowaną od płyty która jest w domu? Jeżeli nie to zalecane jest dawanie styropianu w celu izolacji termicznej balkonu. Wtedy zimno nię będzie przenikało do domu przez balkon. Ja nie mam więc daje ze wszystkich stron. piotrek0m:A czy zamiast papy mogę dać ten sam szlam co masz na wylewce? najpierw przykręciłeś profil okapowy do wylewki a pożniej dwie warstwy szlamu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 20.01.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Balkon należy zaizolować z każdej strony, żeby zimno nie przenikało przez płytę do stropu. Przypuszczam, że szlam pod wylewką będzie spełniał taką samą funkcję jak papa? Obawiam, się że papa będzie dużo tańsza. Rolka papy niech kosztuje 50 zł wiaderko szlamu 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.01.2017 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Balkon należy zaizolować z każdej strony, żeby zimno nie przenikało przez płytę do stropu żeby ciepło nie ciekło radiatorem- balkonem .. za free podgrzewa się ten balkon. Prawidłowo, powinien być ustawiony na oddzielnej konstrukcji, wtedy jest poprawnie, a mniejsze zło to danie 10cm izolacji, chociaż to nie do końca usuwa problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 21.01.2017 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Czy jeżeli pod balkonem nie mam powierzchni mieszkalnej ( taras ) to muszę dawać styropian ? Chyba nie ? a w zimne noce kołdrą przykrywasz sie cały czy wystawiasz kawałek nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwidon1983 23.01.2017 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Obawiam, się że papa będzie dużo tańsza. Rolka papy niech kosztuje 50 zł wiaderko szlamu 250 zł Kupując worek czegoś takiego: http://www.ceresit.pl/img/original/1711.jpg mam na pomalowanie czterech warstw na moim balkonie, dwie na płytę balkonu, dwie na wylewkę, cena ok 150pln, więc cenowo jest ok, a tak to muszę kupić i papę i wiaderko szlamu. Mogę tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur___ 02.11.2018 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Witam wszystkich serdecznie, jako, że do tej pory znajdowałem odpowiedzi na moje pytania, to i nie udzielałem się na forum, teraz mam prośbę o rozwianie moich wątpliwości (odpowiedzi nie znalazłem lub ją przeoczyłem) Niedługo będę miał robione ocieplenie elewacji i trzeba by się zająć hydroizolacją balkonu. Czy papę mam dawać do samego okna? Rozgrzana smoła nie będzie miała wpływu na profil pod oknem balkonowym? I kolejne pytanie, to czy zaokrąglenie na łączeniu płyty balkonowej ze ścianą jest niezbędne? Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur___ 03.11.2018 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 nikt nie podpowie? chodzi mi jeszcze po głowie danie na ścianę i lekkie wywinięcie na płytę balkonu szerokiej taśmy dekarskiej lub może jakiś mat bitumicznych z warstwą kleju, a na to dopiero papa termozgrzewalna? we wszystkich wątkach jakie przeczytałem na temat hydroizolacji balkonu znalazłem tylko suchą informację; na płytę balkonu papa termozgrzewalna i już - ale jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 04.11.2018 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?350638-Jak-ociepli%C4%87-drzwi-balkonowe-z-zewn%C4%85trz&p=7717562#post7717562 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur___ 04.11.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 dzięki za linka, już go czytałem, a nawet zamówiłem EPDM - ale to na taras na parterze ale co do grzania papy na poszerzenia na balkonie dalej mam wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 04.11.2018 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 dzięki za linka, już go czytałem, a nawet zamówiłem EPDM - ale to na taras na parterze ale co do grzania papy na poszerzenia na balkonie dalej mam wątpliwości Skoro czytałeś wątek z linka, to co stoi na przeszkodzie w zastosowaniu tej technologii? Myślę że pasem membrany epdm powinieneś potraktować całą długość balkonu na styku ze ścianą. Tylko te kostropoły z zaprawy trzeba usunąć/zeszlifować. Zużyje się mniej kleju do epdm-u. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur___ 05.11.2018 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 takie rozwiązanie bardzo mi odpowiada (po prostu sugerowałem się wpisami w kilkunastu tematach o ociepleniu balkonu - gdzie starzy wyjadacze nie kazali kombinować tylko kłaść papę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raf88 24.10.2021 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2021 A mi dali 11 cm wylewki na balkon czy to nie za dużo czy nie jest za ciężko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts