Nathaniel 10.01.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Dzień dobry, Jako że nie chce się już stresować tym co mam zamiar zrobić to spytam Was co o tym sądzicie drodzy forumowicze... Na przedstawionym niżej rysunku jest projekt lokalu w którym będę wykonywał przyłącza hydrauliczne. na czerwono zaznaczyłem trasę którędy chce to przepuścić... Tak, chce przepuścić przez komin wentylacyjny rurę spustową do umywalki i wodę ciepłą, zimna, nie mam wyjścia. kółeczka to zlewy. Nie mogę podjąć decyzji bo wiem że tak się nie powinno robić ale... dlaczego tak mam zamiar zrobić. Kominy są moje i tylko moje i będą zaślepione bo będzie wentylacja mechaniczna i te dwa nie będą używane, jest to parter więc pod moim jastrychem jest koniec komina, boje się tylko że naruszając strukturę komina może coś się stać. Jednak będzie to nie duża dziura po jednej i drugiej stronie nie uszkadzająca ścianki bocznej. nie mogę puścić w podłodze bo jastrychy już dawno wylane. a puścić dookoła komina to masakra 10tysięcy zakrętów czego chce uniknąć. Spodziewam się krytyki ale cóż... I tak chyba tak zrobię. Proszę o wypowiedzi przeciw takiemu rozwiązaniu. Za również Przecież nic złego nie robie, chyba ps. komin jest z cegieł takich żużlowych. są trzy kominy w pionie. ja mam zamiar się przestrzelić przez mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 22.01.2017 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Nie będzie krytyki możesz tak zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.01.2017 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Przez jeden komin czy wszystkie trzy?Jak przebijesz się przez komin w chirurgii ?Twoje kominy tzn. że nikt powyżej z nich nie korzysta? Jest to budynek parterowy i bez piwnic?Ogólnie pomysł dobry ale trzeba rozważyć wszystkie "przeciw". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts