Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przepust przez komin wentylacyjny, czy to duże faux pas?

Nathaniel

Recommended Posts

Dzień dobry,

Jako że nie chce się już stresować tym co mam zamiar zrobić to spytam Was co o tym sądzicie drodzy forumowicze...

Na przedstawionym niżej rysunku jest projekt lokalu w którym będę wykonywał przyłącza hydrauliczne. na czerwono zaznaczyłem trasę którędy chce to przepuścić... Tak, chce przepuścić przez komin wentylacyjny rurę spustową do umywalki i wodę ciepłą, zimna, nie mam wyjścia. kółeczka to zlewy.

Nie mogę podjąć decyzji bo wiem że tak się nie powinno robić ale... dlaczego tak mam zamiar zrobić.

Kominy są moje i tylko moje i będą zaślepione bo będzie wentylacja mechaniczna i te dwa nie będą używane, jest to parter więc pod moim jastrychem jest koniec komina, boje się tylko że naruszając strukturę komina może coś się stać. Jednak będzie to nie duża dziura po jednej i drugiej stronie nie uszkadzająca ścianki bocznej. nie mogę puścić w podłodze bo jastrychy już dawno wylane. a puścić dookoła komina to masakra 10tysięcy zakrętów czego chce uniknąć.

Spodziewam się krytyki ale cóż... I tak chyba tak zrobię. Proszę o wypowiedzi przeciw takiemu rozwiązaniu. Za również :) Przecież nic złego nie robie, chyba :)

ps. komin jest z cegieł takich żużlowych. są trzy kominy w pionie. ja mam zamiar się przestrzelić przez mój.

aaa.jpg

• 2 weeks później...