Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W spawie wełny.

grachi

Recommended Posts

Jak robisz bez maski.. to jest szkodliwa.. bo jak każdy produkt.. który jest mega trwały, to stos mikro pręcików czy szklanych czy bazaltowych..

i naturalne jest że ciuczki zostają wewnątrz.. jako następstwa procesu produkcji .. cement też jest szkodliwy..

to jest taka szkodliwość .. bo jak wpadnie mikro kawałek szkła do płuc .. to nie tak łatwo go usunąć..

a problem jest tylko w czasie montażu wełny i przy braku maski na gębę..

Ok rozumiem , ale nurtuje mnie to że widzę w internecie, że piszą a to szkodliwa a to że nie szkodliwa, że opyłki szklanej wełny się rozpuszczają w płucach itd.

a to że szklana lepsza i odwrotnie.

Kurcze komu tu ufać , kogo słuchać ?

Gdyby była tak niebezpieczna to ludzie by nie robili z niej, chyba tak, czy ja jestem głupi jakiś czy jak ?

Ok rozumiem , ale nurtuje mnie to że widzę w internecie, że piszą a to szkodliwa a to że nie szkodliwa, że opyłki szklanej wełny się rozpuszczają w płucach itd.

a to że szklana lepsza i odwrotnie.

Kurcze komu tu ufać , kogo słuchać ?

Gdyby była tak niebezpieczna to ludzie by nie robili z niej, chyba tak, czy ja jestem głupi jakiś czy jak ?

A ty hipochondryk jesteś, czy zamierzasz przy tej wełnie pracować zawodowo X lat, czy chcesz tylko chałupę ocieplić? Ja wełną ociepliłem w życiu 2 chałupy (obie bez maski), jedną 16 lat temu, teraz drugą, i żyję.