grachi 11.01.2017 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Witam. Gryzie mnie pytanie rakotwórczości wełny , czy wełna szklana / skalna jest rakotwórcza ? Stowarzyszenie http://miwo.pl/ pisze że wełna nie jest szkodliwa ? Jakieś podpowiedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.01.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Jak robisz bez maski.. to jest szkodliwa.. bo jak każdy produkt.. który jest mega trwały, to stos mikro pręcików czy szklanych czy bazaltowych..i naturalne jest że ciuczki zostają wewnątrz.. jako następstwa procesu produkcji .. cement też jest szkodliwy.. to jest taka szkodliwość .. bo jak wpadnie mikro kawałek szkła do płuc .. to nie tak łatwo go usunąć.. a problem jest tylko w czasie montażu wełny i przy braku maski na gębę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 11.01.2017 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Ok rozumiem , ale nurtuje mnie to że widzę w internecie, że piszą a to szkodliwa a to że nie szkodliwa, że opyłki szklanej wełny się rozpuszczają w płucach itd.a to że szklana lepsza i odwrotnie. Kurcze komu tu ufać , kogo słuchać ?Gdyby była tak niebezpieczna to ludzie by nie robili z niej, chyba tak, czy ja jestem głupi jakiś czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 12.01.2017 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Fajnie że ktoś opisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.01.2017 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Jedna i druga - jest tak pancerna .. że jej nie grozi rozpuszczenie, szkło się nie rozpuści Ale to jest normalna sprawa.. tak samo pył drzewny - też jest nie fajny- zresztą wszystko co w nadmiarze jest nie fajne. Nie wiem po co piszą i przekomarzają się .. bo jedna jak i druga = Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 12.01.2017 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Ok rozumiem , ale nurtuje mnie to że widzę w internecie, że piszą a to szkodliwa a to że nie szkodliwa, że opyłki szklanej wełny się rozpuszczają w płucach itd. a to że szklana lepsza i odwrotnie. Kurcze komu tu ufać , kogo słuchać ? Gdyby była tak niebezpieczna to ludzie by nie robili z niej, chyba tak, czy ja jestem głupi jakiś czy jak ? A ty hipochondryk jesteś, czy zamierzasz przy tej wełnie pracować zawodowo X lat, czy chcesz tylko chałupę ocieplić? Ja wełną ociepliłem w życiu 2 chałupy (obie bez maski), jedną 16 lat temu, teraz drugą, i żyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 12.01.2017 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Ocieplam poddasze użytkowe, będzie mieszkała na nim moja córka, i dlatego pytam. Ale podobno są badania że wełna nie jest szkodliwa, troche poczytałem, no chyba że wszyscy kłamią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 12.01.2017 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Poczytaj jesze wątek o kunach. Kuna mądre zwierzę, jakby wełna była szkodliwa, to nie chciałaby w niej mieszkać, a okazuje się, że chce i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 12.01.2017 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Dzięki za odpowiedź, ale chyba jestem Psycho-Teorio-Spiskowy to taka choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts