Boxer87 11.01.2017 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Witam,Chcialbym samemu wykonac sufit podwieszany jednopoziomowy i potrzebuje waszej fachowej pomocy.Pokoj ma wymiary dlugosc 3,60m oraz szerokosc 2,75m , chce obnizyc sufit o max 15cm . Zastanawialem sie nad wykonanie stelaża krzyzowego i wyszlo mi cos takiego:UD27 3M X2 UD27 4M X2 CD60 4M X4CD60 3M X9Prety mocujacy z oczkiem 24 + 24 wieszaki obrotowe , 36 Łącznik wzdłużny do profili CD 60/60 oraz 24 dyble .Chcialbym wykonac stelaz na wieszakach typu "es" tylko nie mam pojęcia jakby mial wygladac , czy wieszaki te rozstawiamy tak samo jak obrotowe? , oraz na ile dybli oraz jakie stosowac do tego typu montazu?Mam nadzieje ze wasze pomocne sugestie pomogą wybrać najlepsze rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1234567 21.01.2017 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Nie reklamując żadnej z firm polecam ci troche droższy stelaż o grubości 0,6 mm np Knauf, Rigips. Typowe składy sprzedają profile 0,4 0,5 mm są trochę wiotkie, czasem niedopasowane są w nich łączniki, wieszaki. Co do rozstawu wieszaków, profili od siebie to wysyłam cię do kart technicznych producenta. Osobiście robiłem konstrukcje na wieszakach obrotowych na pręcie ( dają możliwość regulacji w każdym momencie). Polecam ci obejrzenie kilku filmów na You Tube np Facet rzeczowo tłumaczy, sam dzięki jego poradom wykonałem kupę dobrej roboty. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts