wother 12.01.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Witam, Dostałem pismo z wydziału architektury o uzupełnienie braków.Jeden z punktów brzmi: 'w związku z lokalizacją projektowanej inwestycji na obszarze zdrenowanym co wynika z decyzji WZ...................... wydanej przez...............................w związku z informacją, że na tym obszarze siec melioracyjna jest niezinwenteryzowana nalezy jednoznacznie określić w projekcie budowalnym przez uprawnionego melioranta czy występuje koliznia istniejącej sieci drenarskiej z planowaną inwestycją .............. Czy ktoś przerabiał podobny temat ? Skąd wziąć namiar na "uprawnionego melioratna" - gminna spólka wodna umywa ręce... dali mi tylko namiar na WUMiUW gdzie otrzymałem takie samo pismo jak z gminnej spólki wodnej, że teren jest niezinwentyrzowany. Przeciez nie będę przekopywał całej działki 1m w dół szukając sączków ? Czy ma ktoś kontakt do osoby która zajmuję się takimi sieciami ? Może wystarczy nawiercić w kilku miejscach i stwierdzić , że nie ma drenów z klauzula ze jakby podczas budowy się jakiś trafił to inwestor przebuduje sieć - tylko niestety musi tutaj być pieczątka uprawnionego melioranta... Ktoś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 14.01.2017 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 (edytowane) no, ale przecież geodeta wykonywał Mapę do celów projektowych ( ??? ), tj. taką gdzie są naniesione wszystkie obiekty, budowle, budynki, sieci instalacyjne, melioracyjne, ... zgodnie z stanem faktycznym. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 14.01.2017 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Mialem podobny problem ze wzgledu na row melioracyjny na dzialce. Moja architekt znalazla jakiegos melioranta ktory za pieczatke wzial 200zl i sie podpisal, ze nie ma sieci drenarskeij. Niestety meliorant to zawod ktory jest na wyginieciu i bedzie Ci bardzo trudno ten problem rozwiazac. Chyba to krakowski wymysl.. na priv wysylam jak sie gosc nazywa, ale wiem, ze jest na emeryturze i moja architekt musiala sie bardzo natrudzic zeby go przekonac do podpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 15.01.2017 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Witam c odo namiarów na meliorantów w poszukiwaniu melioranta możesz się udać do najbliższego oddziału WZMIUW lub spółek wodnych - tam ktoś się znajdzie chętny do podpisu Możesz zadzwonić do Oświęcimia na oddział melioracji krakowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts