masza22 12.01.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Hej,to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich i z góry mówię, że mało jeszcze wiem.Kupiłam mieszkanie pod koniec zeszlego roku i powoli je urządzam. Układ kuchni wyszedł mi taki, że nie wykorzystam miejsca, gdzie miał być okap. W momencie odbioru od dewelopera był tam kawałek rury włożony w ścianę. Wentylacja i jej klapka jest osobno. Aktualnie panowie, którzy robi kuchnie tak to zostawili. Sprawa jest taka, ze czuje kazdy obiad, ktory gotuja sąsiedzi plus huczy mi w tej rurze. Czy to miejsce nie powinno być jakoś zaślepione? Kratka jak na wentylację czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 12.01.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 jaki kolor ma ta rura? średnica? zrob zdjecie, nie jestem obeznany w blokowiskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masza22 13.01.2017 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 To jest dokładnie to:https://www.leroymerlin.pl/klimatyzacja-i-wentylacja/instalacje-wentylacyjne/kanaly-i-rury-wentylacyjne/kolano-wentylacyjne-lacznik-kp75-23-equation,p55364,l1045.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 13.01.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Jeżeli otwór miał służyć tylko do pochłaniacza , możesz go zaślepić . Oczywiście jak obok masz wentylację do kuchni a w blokach tak powinno być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masza22 13.01.2017 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Tak, zaraz obok jest osobna kratka wentylacyjna. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 14.01.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Proponowałbym nic nie zaślepiać bez uzgodnienia z wykonawcą, zarządcą budynku - dostaniesz zgodę na piśmie - nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts