Aju 13.01.2017 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Witam,4 rok sie zbieram do obudowy kominka i juz chyba przyszedł czas.W planie mam sciane odizolować wełną ze sreberkiem firerock a przód zrobić z płyt krzemianowo-wapiennych 2,5 cm. ( zabudowa w pionie )Moja wizja wyglada tak ze płyty krzemowe przykręce do profili regipsowych ( do szkieletu ) ale profile by zostały od środka . Czy tak może być ? czy nic sie nie bedzie działo z profilami regipsowymi jeśli beda od srodka nie odizolowane od temperatury ? ps. wełne na sciane moge przykleić na zwykły klej ? aha i jeszcze jedno jeśli strop mam żelbetowy to czy musi byc komora dekompresyjna czy wystarczy płyta krzemianowa zamontowana do sufitu ? Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 13.01.2017 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Po co wełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aju 13.01.2017 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Po co wełna? Od sciany bo o polowe taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.01.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Od sciany bo o polowe taniej...To dlaczego przodu nie robisz taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 13.01.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Od sciany bo o polowe taniej... Jak Cie nie stać na kominek to po co go budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aju 14.01.2017 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Jak Cie nie stać na kominek to po co go budujesz? Jak cie nie stać na sensowną odpowiedz to po co odpowiadasz? Kominki Piotr Batura - Przód chce z tych płyt w pionie zeby nie dawać regipsu i podobno to działa jak szamot wiec zeby cos tam jeszcze oddawalo tego ciepła po wygasnieciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 14.01.2017 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Przód chce z tych płyt w pionie zeby nie dawać regipsu i podobno to działa jak szamot wiec zeby cos tam jeszcze oddawalo tego ciepła po wygasnieciu... Płyta to izolator... nie działa jak szamot . Jak dasz cienko słabego izolatora to obudowa nie będzie dobrze wyizolowana .... tylko to nadal nie będzie działanie "jak szamot"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.01.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Jak cie nie stać na sensowną odpowiedz to po co odpowiadasz? Kominki Piotr Batura - Przód chce z tych płyt w pionie zeby nie dawać regipsu i podobno to działa jak szamot wiec zeby cos tam jeszcze oddawalo tego ciepła po wygasnieciu...Daruj sobie toksyczna wełnę...Zysku będzie tyle co nic, a lepiej zrobić z materiału jednorodnego...Luknij na forum jak się robi z krzemianów (sąsiedni aktywny watek), bo stelaże też niepotrzebne i problematyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aju 19.01.2017 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Dobra , narazie kupilem 15 płyt grubosci 30mm i 2 kilo kleju i mam jeszcze 2 pytania: Do sciany chce płyte zaimpregnować impregnatem gdo betonu ( taki akurat mam ) i do sciany przykleić na całej powierzchni klejem elastycznym do płytek ( takim do podłogówki ) czy to zda egzamin ? i drugie to czy musze od góry ( obudowa do samego sufitu ( żel-bet) ) robic komore dekompresyjną ? czy wystarczy plaster płyty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.01.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Dobra , narazie kupilem 15 płyt grubosci 30mm i 2 kilo kleju i mam jeszcze 2 pytania: Do sciany chce płyte zaimpregnować impregnatem g do betonu ( taki akurat mam ) i do sciany przykleić na całej powierzchni klejem elastycznym do płytek ( takim do podłogówki ) czy to zda egzamin ? i drugie to czy musze od góry ( obudowa do samego sufitu ( żel-bet) ) robic komore dekompresyjną ? czy wystarczy plaster płyty ?Dwa plastry....Impregnat nie może być we wnętrzu obudowy - między ścianą a płytą, ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aju 07.02.2017 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) górną część mialem robić gładzią i farbą ale szlifowanie w salonie teraz odpada... macie jakiś ciekawy patent ozdobny lekki lub cokolwiek jakiś pomysł ? na razie jest klej z siatką pozdrawiam... Edytowane 13 Lutego 2017 przez Aju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts