remx 31.08.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Po głębszym namyśle uznałem, że najlepiej będzie umieścić to w tym wątku. Jeden z potencjalnych wykonawców zażyczył sobie za wykonanie fundamentów dł ok 75m - 10.000zł. Dodatkowo zażyczł sobie aby wykopy były już zrobione na pełną głębokość) - to nie jego sprawa. I aby z KAŻEJ strony ściany fundamentowej był wykop NA 1.5 M SZEROKOŚCI. Poszerzyłbym jeszcze trochę i byłaby piwnica!!!. Może pomyliły mu się wykopy z okopami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 31.08.2004 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Te 10.000 zł to oczywiście tylko robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryb_ka 31.08.2004 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Ja bym jego ofertę pominęła wzgardliwym milczeniem.Moja ekipa do tej pory wzięła 15 tys. - mam gotowy dom w stanie surowym otwartym, ani razu nic nie rozładowywałam, nie nosiłam, nie ściągałam sprzętu, transportu, dodatkowych ludzi czy cokolwiek a budowę kontrolowałam w białych spodenkach:)Poszukaj Ty sobie normalnej ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 31.08.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 a powiedzieli przy okazji jakie dania na obiad i októrej??? bo wg mnie to inwestor życzy sobie czegoś od wykonawcy kto płaci ten wymaga, ale może coś się zmieniło w tym temacie ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 31.08.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Remx , a może ta firma chciała wykonać robotę z wliczoną w cenę niespodzianką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 31.08.2004 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Aha - w moim zakresie oprócz wykopów był także chudziak.Pominę litościwym milczeniem co to za firma, co świadczy takie kompleksowe usługi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 31.08.2004 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Bądź miłościw innym i odpuść im osiwienie w pełnym osłupieniu.Niechaj wiedzą co czynić chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 01.09.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Jeden z potencjalnych wykonawców zażyczył sobie za wykonanie fundamentów dł ok 75m - 10.000zł. Po tym, jak ponad półtora roku temu pewien Pan Architekt z Sosnowca zaproponował mi swoje usługi przy adaptacji projektu z a"jedyne" 12.000 - nic mnie już nie zdziwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 01.09.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 fundamentów dł ok 75m - 10.000zł. . Stan surowy otwarty w okolicach Rzeszowa domku sredniego nie podpiwniczonego kosztuje 14 tys pln i zaplata po odbiorze przez kierownika budowy - namiary podaje tylko telefonicznie tel.0-507-039-245 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 01.09.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Spuść ich i to z prędkością światła.Mierżą mnie takie ekipy. Nic nie zrobią a skasują ciężki szmal. Ja za stan surowy ortwarty z ręcznym kopaniem fundamentów zapłąciłem 20 tyć. A oni za zrobienie szalunku, zbrojenia i pilnowanie lania 10 tyś?Kpina.No, chyba, że sam założe taką firmę, jak będzie brania.Opłaca się chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 01.09.2004 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Powiedziałem, że się zastanowię.Ale było widać, że to kłamstwo. Ale jak oni funkcjonują? Czy rzeczywiście mają klientów?Ciężko mi w to uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_netx 02.09.2004 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Mają, bo głupich nie sieją. Może nie głupich, a niezorientowanych lub mało asertywnych. Czasem ludzie biorą pierwszą z brzegu ekipę, bo była polecona przez znajomych - albo szef ekipy ogłupia klienta metodami domokrążcy i wymusza na nim niekorzystny kontrakt. Podam przykład: Polecono nam gości, którzy zagolili 58 zł za m. kw. gładzi gipsowej !!! Ich (robiącemu świetne wrażenie) szefowi na początek łagodnie i spokojnie odmówiłam, bo to może była taka bezczelna próba oceny klienta i za chwilę nastąpią uczciwe targi - ten najpierw zarzucił mnie fachową wiedzą i słownictwem. Ale do targów nie przystapił. Potem wyglosił płomienne przemówienie, że oni robią na prawdę świetne tynki, ale taniej sie nie da. Taniej to robią tylko pijaczki i Ukraińcy, ale takie tynki będa nierówne i popękają. Gdy uparcie mówiłam, że dzięki i taka cena nie wchodzi w grę, nakrzyczał na mnie, że chcę se dom zmarnować i narobić kłopotów, a on może mnie od tego uchronić. Spuściłam go na drzewo (choć robak wątpliwości mię drążył). Ale wiem, że ów gość przygadał sobie w taki sposób wiele osób - jego ekipa krąży w okolicy i cały czas mają pracę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 03.09.2004 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Teraz mam inną ofertę 8200 zł. Za CAŁOŚĆ robót, SPRZĘT CIĘŻKI, ZAGĘSZCZARKĘ i inne niezbędne narzędzia.Na pewno dużo korzystniej. Jestem skłonny to zaakceptować.Już jestem trochę zmęczony tymi kilkutygodniowymi poszukiwaniami.W tej chwili jest to najkorzystniejsza oferta. Boję się że dalsze schodzenie z ceną oznacza ekipy gorszej kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.09.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Ja za caly domek.. 150m2.. parter+poddasze użytkowe zapłaciłem 18tys.... oczywiście stan surowy otwarty... i tak uwazam że przepłaciłem jakies 1-1,5 tys pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 10.09.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Ja za caly domek.. 150m2.. parter+poddasze użytkowe zapłaciłem 18tys.... oczywiście stan surowy otwarty... i tak uwazam że przepłaciłem jakies 1-1,5 tys pozdrawiam kurza twarz!!!! to praktycznie ceny za robocizne spadly w ciagu ostatnich 10 lat albo ja przeplacilem sporo.... w 1994 na mazurach mi postawili chalupine 100m2 z pieterkiem.... zaplacilem 150 milionow (stan surowy otwarty).... za gowniana robote.... o kacie prostym to ci "fachowcy" chyba nie slyszeli.... mierzylem odleglosc miedzy scianami w kuchni i jak bym nie przykladal miarki to mi wychodzilo 3 do 5 cm roznicy... przed domem mam kawalek tarasu 2.4 na 4 metry.... i tutaj potrafili zrobic 5 cm roznicy!!!! z tym ze moj kuzyn "dogladal" budowy a mial do tamtego calkowite zaufanie... a ja placilem, placilem, placilem.... okazalo sie ze na mazurach deski z tartaku sa drozsze o jakies 50% niz w warszawie... sprawdzilem raz ceny i zwrocilem kuzynowi na to uwage... obrazil sie smiertelnie i kazal sobie zaplacic 15% od wartosci budowy... bo tak ludzie placa kierownikom budowy.... hmmmm.... rozstalismy sie w niezgodzie.... i juz sie nie kochamy jak kiedys.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.09.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 godzilla z kuzynem to kazirodztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.09.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 fundamentów dł ok 75m - 10.000zł. . Stan surowy otwarty w okolicach Rzeszowa domku sredniego nie podpiwniczonego kosztuje 14 tys pln i zaplata po odbiorze przez kierownika budowy - namiary podaje tylko telefonicznie tel.0-507-039-245 stan surowy otwarty domku dużego niepodpiwniczonego Wrocław 13 tys neg. ale bez rozprowadzenia kanalizy bo nie potrafią i bez drenażu bo też nie potrafią, izolacje w cenie wprawdzie ekipy nie wzięłam ale wiem że są bardzo dobrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 15.09.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 godzilla z kuzynem to kazirodztwo kuzyn ze strony zony.... to tylko zdrowy meski seks... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 15.09.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Stan surowy otwarty w okolicach Rzeszowa domku sredniego nie podpiwniczonego kosztuje 14 tys pln i zaplata po odbiorze przez kierownika budowy Czy wy naprawdę takie pieniądze płacicie za cały stan surowy Z DACHEM , czy tylko za prace murarskie? Ja niewiele niższą kwotę zapłaciłam samym murarzom, a dekarzom -drugie tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts