creative_21 13.01.2017 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Witam jakie ogrzewanie w starym domu 140m2 ściany są grube bez ociepleniaobecnie rocznie wydajemy około 2 500zł (węgiel) na co i cwu ( 5osób) piec się zużył więc chcemy wymienić, ale na co co będzie opłacalne ? bo wszyscy piszą o smogu itp, ale żeby zrobić ocieplenie starego domu, dachu ścian wtedy pewnie poprawić wentylację, zrobić podłogówkę wychodzą sumy duże dlatego nie dziwie się że problem smogu jest bo u mnie na wiosce co drugi dom taki a na taki koszt mało kto może sobie pozwolić, który na pewno się nie zwróci byłbym jak najbardziej za czystym powietrzem tylko czy będzie na to stać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 14.01.2017 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 ktoś ma jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 14.01.2017 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Witam jakie ogrzewanie w starym domu 140m2 ściany są grube bez ocieplenia obecnie rocznie wydajemy około 2 500zł (węgiel) na co i cwu ( 5osób) piec się zużył więc chcemy wymienić, ale na co co będzie opłacalne ? bo wszyscy piszą o smogu itp, ale żeby zrobić ocieplenie starego domu, dachu ścian wtedy pewnie poprawić wentylację, zrobić podłogówkę wychodzą sumy duże dlatego nie dziwie się że problem smogu jest bo u mnie na wiosce co drugi dom taki a na taki koszt mało kto może sobie pozwolić, który na pewno się nie zwróci byłbym jak najbardziej za czystym powietrzem tylko czy będzie na to stać ? Żadna inwestycja w dom się nie zwróci. Dom jest do komfortowego mieszkania, a nie po to by zarobić. Chyba że na sprzedaż albo wynajem, ale jak piszesz chcesz tam mieszkać, to będziesz miał straty. Nie opłaca się inwestowanie w dom w którym żyjesz, taniej jest nic tam nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 14.01.2017 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 @creative21To może wymień kocioł na 5 klasy (z podajnikiem albo dolnego spalania). A przy okazji spróbuj w miarę możliwości ocieplać dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 14.01.2017 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 @creative21 To może wymień kocioł na 5 klasy (z podajnikiem albo dolnego spalania). A przy okazji spróbuj w miarę możliwości ocieplać dom.Popieram, przy kosztach rocznych z CWU rzędu 2,5kpln nic innego nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 14.01.2017 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 raczej chodziło mi o coś rozsądnego a nie o to żeby się zwróciło poczytam o tych kotłach 5 klasy dzięki tak sobie myślę że pewnie głównym powodem smogu jest to że ludzie za mało zarabiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 14.01.2017 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 tak sobie myślę że pewnie głównym powodem smogu jest to że ludzie za mało zarabiają Te małe zarobki nie przeszkadzają im jakoś wydawać codziennie 14-15 zł na papierosy, co daje 5110 do 5475 zł rocznie. Kiedy to im się "zwróci"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 14.01.2017 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Te małe zarobki nie przeszkadzają im jakoś wydawać codziennie 14-15 zł na papierosy, co daje 5110 do 5475 zł rocznie. Kiedy to im się "zwróci"? myślisz że wszyscy palą papierosy ? hehe pewnie tacy się też znajdą, ale przejść z jakiegoś starego domu ogrzewanego węglem czy flotem lub mułem bo i tak u mnie na wiosce jest na jakaś opcję eko nie na paliwo stałe to pewnie potrzeba ze 100 tys. tak sobie gdybam tylko nie pisz że mogą jeździć rowerami do pracy albo autobusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 15.01.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Trzeba zacząć od termomodernizacji , żeby pózniej było oszczędnie , poczytaj o programie JAWOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 03.02.2017 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Witam, Jeżeli jest Pan zadowolony z pracy kotła węglowego, proponuję zakupić nowy kocioł na ekogroszek lub pellet z podajnikiem. Dzięki temu rozwiązaniu czynności związane z zasypem kotła będą mniej uciążliwe. Natomiast jeżeli posiada Pan przyłącze gazowe do budynku, rozwiązaniem może być zastosowanie kotła gazowego. Jest to alternatywa dla węgla, które pozwoli na obniżenie emisji zanieczyszczeń jednocześnie przy bezobsługowej pracy. Marka Buderus oferuje szeroki zakres kotłów na paliwa stałe. Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej kotłów Logano: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-na-paliwa-stale/ Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.02.2017 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 myślisz że wszyscy palą papierosy ? hehe pewnie tacy się też znajdą, ale przejść z jakiegoś starego domu ogrzewanego węglem czy flotem lub mułem bo i tak u mnie na wiosce jest na jakaś opcję eko nie na paliwo stałe to pewnie potrzeba ze 100 tys. tak sobie gdybam Porządny kocioł z podajnikiem na miał kosztuje 7-8 tys zł, do tego tysiak za montaż i można ogrzewać miałem [odpowiednim np. 23 z Piasta] tanio i czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 05.02.2017 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Porządny kocioł z podajnikiem na miał kosztuje 7-8 tys zł, do tego tysiak za montaż i można ogrzewać miałem [odpowiednim np. 23 z Piasta] tanio i czysto. Czy istnieje coś takiego jak czyste ogrzewanie miałem węglowym? Tanio może to być, ale czysto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.02.2017 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Czy istnieje coś takiego jak czyste ogrzewanie miałem węglowym? Tanio może to być, ale czysto? Czysto to pojęcie względne, ale na pewno dymu widać nie będzie, podobnie jak z silnikami diesla w samochodach - to też nie jest idealne, ale te nowsze Euro 4 czy 5 znacznie mniej zanieczyszczają niż stare, w których dym było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts