JTKirk 17.01.2017 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 CNC ma 1,5 roku doświadczenia w montażu pomp ciepła TAK 1,5 ROKU nie 15 LAT!! jeśli to prawda, to nieco to zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 17.01.2017 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 CNC ma 1,5 roku doświadczenia w montażu pomp ciepła TAK 1,5 ROKU nie 15 LAT!! Będzie sądził i karał zaleje rynek dobrą zmianą sorry dobrą robotą i wszyscy klienci będą zadowoleni. Skieruje rzesze niedouczonych instalatorów na egzaminy UDT potem autoryzuje na 2 godzinnym szkoleniu na super instalatora meetingów. Za to to mógłbym ci sprawę zrobić, bo różne kłamstwa można spotkać, ale twoje to może z problemów z matematyką wynikają. Od 2014 mam wyłączność na polskę do sprzedaży wszystkich pomp Meeting, a tego nie dają za sprzedaż 1 sztuki, okazyjnie kupionej na aliexpress http://pompymeeting.pl/plugins/content/jumultithumb/img/Li4vLi4vLi4vLi4vaW1hZ2VzL2xldHRlcjIwb2YyMGF1dGhvcml6YXRpb24yME1lZXRpbmcuanBnJnc9MjUwJmg9NTAwJnE9OTAmYW9lPTE=.jpg do tego jeszcze taka mała umowa na 25 stron w trzech językach..... Ogarnij się człowieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 17.01.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Za to to mógłbym ci sprawę zrobić, bo różne kłamstwa można spotkać, ale twoje to może z problemów z matematyką wynikają. Od 2014 mam wyłączność na polskę do sprzedaży wszystkich pomp Meeting, a tego nie dają za sprzedaż 1 sztuki, okazyjnie kupionej na aliexpress http://pompymeeting.pl/plugins/content/jumultithumb/img/Li4vLi4vLi4vLi4vaW1hZ2VzL2xldHRlcjIwb2YyMGF1dGhvcml6YXRpb24yME1lZXRpbmcuanBnJnc9MjUwJmg9NTAwJnE9OTAmYW9lPTE=.jpg do tego jeszcze taka mała umowa na 25 stron w trzech językach..... Ogarnij się człowieku. Sprawę za co? czytaj uważnie w montażu nie w imporcie z Chin i sprzedaży. Gdzie tu widzisz kłamstwo? To z Twojego wpisu: z maja 2014: Przeważająca działalność gospodarcza (kod PKD) 47.91.Z Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub Internet Edytowane 17 Stycznia 2017 przez oberwatorPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 17.01.2017 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Witam Znowu uprawiasz dezinformację Wbrew temu co piszesz UDT nie wydaje żadnych uprawnień do instalacji PC, a jedynie certyfikaty dotyczące kwestii związanych z OZE. Dla inwestora w/w certyfikat będzie kolejnym papierkiem który musi dołączyć do dokumentacji związanej z ubieganiem się o dotację, kredyt dofinansowanie etc. Do instalacji urządzeń związanych z z pośrednią lub bezpośrednią emisją gazów chłodniczych, niezbędne są odpowiednie kwalifikacje i spełnienie szeregu wymogów określonych odrębnymi uregulowaniami. Obowiązują na terenie Polski, jeśli mnie pamięć nie myli, od marca ub. roku. Pozdrawiam Pratchawiec Dokładnie nazywa się to potwierdzeniem posiadania kwalifikacji do instalacji pomp ciepła: https://www.facebook.com/PompyMeeting/photos/a.441966509221387.1073741828.441956679222370/1052155218202510/?type=3&theater bez takiego potwierdzenia kwalifikacji oczywiście też może nam ktoś podłączyć pompę ciepła, no bo kto zabroni. Ten dokument jest kontrolowany przy wszystkich większych inwestycjach, mali inwestorzy nawet tego nie kontrolują, bo praktycznie nikt o tym nie wie. oprócz tego piszesz o F-GAZach to oczywiście też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 17.01.2017 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Sprawę za co? czytaj uważnie w montażu nie w imporcie z Chin i sprzedaży. Gdzie tu widzisz kłamstwo? To z Twojego wpisu: z maja 2014: Przeważająca działalność gospodarcza (kod PKD) 47.91.Z Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub Internet Buahahahahahha trzymajcie mnie..... PKD wyszukał..... ostatnio widziałem to w 2010r. ale cieszę się że odświeżasz mi pamięć buahahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 17.01.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 CNC jesteś fajnym gościem nic do Ciebie nie mam i pewnie dobrym instalatorem ale widzisz jak działa zakładanie takich wątków napisał Ci kolega Wihajster, że to jest obosieczne. Usuń teń wątek i temat zniknie, czarny PR to nic dobrego a kto sieje wiatr ten zbiera burze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 17.01.2017 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Sprawę za co? czytaj uważnie w montażu nie w imporcie z Chin i sprzedaży. Gdzie tu widzisz kłamstwo? To z Twojego wpisu: z maja 2014: Przeważająca działalność gospodarcza (kod PKD) 47.91.Z Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub Internet Detektyw wszedł byś na FB i zobaczył że tam są starsze zdjęcia niż ten wpis to może byś coś pokojarzył https://www.facebook.com/PompyMeeting/photos/a.441966509221387.1073741828.441956679222370/615727725178597/?type=3&theater że coś nie tak z Twoją teorią ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 17.01.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Detektyw wszedł byś na FB i zobaczył że tam są starsze zdjęcia niż ten wpis to może byś coś pokojarzył https://www.facebook.com/PompyMeeting/photos/a.441966509221387.1073741828.441956679222370/615727725178597/?type=3&theater że coś nie tak z Twoją teorią ..... A to przepraszam 2 lata montażu a to co pokazałeś na tych zdjęciach woła o pomstę ..... I miejsce dla konkurencji też znalazłeś, widzę, że masz konkretny cel w tym co robisz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 17.01.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Proponuję by firmy które spartoliły instalacje wymieniać poniżej. Zacznijmy zatem od instalacji autora tematu - samego CNC POMPY CIEPŁA. Przykłady partactwa wynikające albo z niechlujstwa, albo braku czasu, albo oszczędzania na materiałach i jak widzę braku znajomości PODSTAWOWYCH ZASAD. Zdjęcia wprost do poradnika "jak nie wykonywać instalacji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 17.01.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Jeszcze kilka kwiatków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 17.01.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Te zgrzewane średnice też jakieś dziwne jak na PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 17.01.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Te zgrzewane średnice też jakieś dziwne jak na PC CNC POMPY CIEPŁA poszedł po taniości.... Wgrzał 2 redukcje PP32/25 i do tego 2 półśrubunki PP25/1'' Przepływy - KATASTROFA.... Ale to nic - pompa obiegowa nadgoni, klient za prąd zapłaci... A CNC POMPY CIEPŁA zaoszczędził na złączkach i śrubunkach jakie 60zł... A można to było zrobić dobrze, zgodnie ze sztuką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hook01 17.01.2017 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Wiecie co ja się bardzo cieszę że ten temat został założony przynajmniej dzięki "okładaniu się instalatorów" (super foto relacja fachman) przeciętny przyszły/obecny użytkownik będzie wiedział na co ma zwracać uwagę przy wyborze/ocenie jakości proponowanych rozwiązań przez instalatorów. Czekam na więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 17.01.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Czekam na więcej zdjęć Przede wszystkim nikt tutaj nie zamierzał się "okładać"! CNC POMPY CIEPŁA wylazł pierwszy na ring. A zdjęcia wkleiłem z jednej przyczyny: nie cierpię HIPOKRYTÓW. Więcej "kwiatków" u samego autora tego tematu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 17.01.2017 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Przede wszystkim nikt tutaj nie zamierzał się "okładać"! CNC POMPY CIEPŁA wylazł pierwszy na ring. A zdjęcia wkleiłem z jednej przyczyny: nie cierpię HIPOKRYTÓW. Więcej "kwiatków" u samego autora tego tematu..... Szok, polemizowałbym ale cóż nie ma z kim bo Pan swoje kwiatki chowa w piwnicy, a z tego co widzę Toruń więc blisko mnie. Czyli najpierw deptamy, najbliższą konkurencję, taką masz taktykę. Pokaż swoje instalacje, nazwę firmy cokolwiek. Bo to teraz tak jak bym dostał kamieniem z jadącego samochodu.... ktoś coś ale nie wiadomo kto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 17.01.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 A kto założył ten temat?Kto zamieścił Ci na fejsie zdjęcia spartolonych instalacji? I Ty mówisz "tak jak bym dostał kamieniem z jadącego samochodu...." Ja niszczę konkurencję?Ogarnij się. Już niedawno Ci napisałem że nie jesteś dla mnie ŻADNĄ konkurencją. Więc bądź łaskaw się ode mnie odstosunkować. A jak nie chcesz słyszeć niekorzystnych komentarzy to pojeździj po swoich klientach i POPRAW CO SPARTOLIŁEŚ do tego czasu.Po ilości zdjęć sądzę że będziesz miał sporo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 17.01.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Szok, polemizowałbym ale cóż nie ma z kim bo Pan swoje kwiatki chowa w piwnicy, a z tego co widzę Toruń więc blisko mnie. Czyli najpierw deptamy, najbliższą konkurencję, taką masz taktykę. Pokaż swoje instalacje, nazwę firmy cokolwiek. Bo to teraz tak jak bym dostał kamieniem z jadącego samochodu.... ktoś coś ale nie wiadomo kto... A to były Twoje? Dlatego pokazujmy błędy bo są , Ja też robię . I starajmy sie ich unikać Spotkałem tylko jednego fachowca który robił knoty z premedytacją. Znamy go tu wszyscy Wybudowałem sobie dom i zatrudniałem fachowców . Nie spotkałem takiego który chciał zrobić żle . To nie jest w interesie fachowców . Co nie znaczy ,że nie popełniali błedów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 17.01.2017 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 CNC, może to były jakieś starsze instalacje- na "ocieplenie" wizerunku może byś pokazał coś bardziej dopieszczonego.Pzdr PSSzkoda mi trochę gościa , pamietam jak starał się doradzić "szarym" użytkownikom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 17.01.2017 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Zacznijmy zatem od instalacji autora tematu - samego CNC POMPY CIEPŁA. Przykłady partactwa wynikające albo z niechlujstwa, albo braku czasu, albo oszczędzania na materiałach i jak widzę braku znajomości PODSTAWOWYCH ZASAD. Zdjęcia wprost do poradnika "jak nie wykonywać instalacji". Dobra zdjęcie po kolei, od lewej Ten zawór ma normę IP67, jak stosujesz inne tanie to masz faktycznie problem i musisz kombinować. Czytaj ze zrozumieniem, na zdjęciu z rodzielaczem jest informacja że to instalacja klienta, NIE MOJA zdj. 3 Izolacja, że zła izolacja? Weź proszę nie twórz. Doczytaj: Zdjęcie, 3 nasz jest zbiornik i pompa ciepłą która była na zdjęciu obok tego. Doczytaj, ja gazu nie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 17.01.2017 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Jeszcze kilka kwiatków: Zdjęcie 1 Łączenie mosiądzu z ocynkiem. Problem występuje jak ocynk rozgrzejemy powyżej 60st.C, ponieważ traci swoje właściwości i przestaje chronić stal przed korozją. Mosiądz to stop cynku(czyli tego który jest na rurach ocynkowanych) i miedzi. Dlatego reakcja nie zachodzi pomiędzy miedzią która jest w mosiądzu a żelazem do puki zabezpiecza je ocynk. A żeby ocynk przestał chronić żelazo musi być temperatura powyżej 60st.C i woda jeszcze bardzo mocno działa jak jest woda z sieci. Dlatego nie stosuje się mosiądzu i stali w jednej instalacji ciepłej wody użytkowej. tam reakcja zachodzi w przeciągu 2/3 lat. W instalacjach pomp ciepła gdzie woda nie przekracza 60st.C takiego problemu nie ma. Tak teraz możesz tłumaczyć swoim klientom, dlaczego nakładłeś tyle mosiądzu i stali w jednej instalacji. Chyba że marnowałeś ich pieniądze i kładłeś wszędzie mosiądze. To jest dopiero głupota, no ale jak się NIE ZNA PODSTAW CHEMII TO TAKIE GŁUPOTY BEZ ZASTANOWIENIA SIĘ POWTARZA. i widzisz znów się czegoś nauczyłeś dzięki tej konkurencji która dla Ciebie nie jest żadną konkurencją. no i obowiązkowa lektura, zobacz w jakiej grupie masz CU ZN i FE a co do braku śrubunka na drugim zdjęciu to przejście kosztuje 8zł, jest droższe od śrubunka to tak w sumie po co ten śrubunek żeby znów przewalić klienta kasę, robiąc coś bo tak wypada. chyba lepiej się zastanowić i oszczędzić wszystkim wydatków. Co do podłogówki to fakt tam nie ma peszli, ale tu masz zdjęcia ukończonej dużej podłogówki: https://www.youtube.com/watch?v=rFBH7EMbLsE&t=207s Edytowane 17 Stycznia 2017 przez CNC_POMPY_CIEPLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts