map78 01.01.2018 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Pana Marka J. (obecnie CNC) pamiętam jeszcze dobrze ze starszych czasów na forum. Zaczynał pod różnymi nickami jako niby zadowolony użytkownik Meetinga, a jedynym celem jego wypowiedzi było wtedy deprecjonowanie pomp Panasonic. Szybko okazało się jednak, że zajmuje się on również importem i sprzedażą Meetinga, a jego głównym hasłem reklamowym było "lepsze niż Panasonic" Potem wyczuł biznes i przestał walczyć z Pansem, a zaczął go montować i sprzedawać, a już za chwilę stał się największym znawcą tych pomp, z płatnym profilem i tysiącami popełnionych instalacji... Tak pokrótce wygląda historia Pana Marka (CNC), więc co do tego, że jest on krętaczem to nie mam wątpliwości, jak zresztą większość handlarzy Natomiast co do jego obecnej fachowości ciężko mi się wypowiadać, choć niektóre głoszone przez niego dogmaty nt instalacji budzą moje wątpliwości i przede wszystkim przeczą możliwości działania mojej instalacji, która jednakoż pracuje bezawaryjnie już od 5 lat... Panie Marku, kto mieczem wojuje od miecza ginie Jeśli się Pan nie zgadza z którymkolwiek fragmentem mojej wypowiedzi służę uprzejmie archiwalnymi Pana Postami, ale chyba nie ma sensu w ten sposób kontynuować tego wątku... Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 05.01.2018 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Taki wątek miałby sens, jeśli poszkodowany pisałby pod nazwiskiem a całość dodatkowo ktoś sprawdzał. Łatwo sobie wyobrazić jakiegoś ktosia, co anonimowo podsrywa konkurencję czy też klienta , co chce coś wymuc na instalatorze. Internet pełen takich historii. Ale to juz problem CNC jesli ktos zrobi mu kuku w jego wlasnym temacie czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 06.01.2018 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 , więc co do tego, że jest on krętaczem to nie mam wątpliwości, jak zresztą większość handlarzy Natomiast co do jego obecnej fachowości ciężko mi się wypowiadać, choć niektóre głoszone przez niego dogmaty nt instalacji budzą moje wątpliwości i przede wszystkim przeczą możliwości działania mojej instalacji, która jednakoż pracuje bezawaryjnie już od 5 latu! To ,że ktoś na forum wyraża swoją opinię na podstawie doświadczeń własnych nie oznacza ,że jest krętaczem. A skoro dogmaty nie szkodzą klientom to dobrze świadczy o dogmatach. Czasem instalacja wykonana źle dziąła źle ,ale klient jest zadowolony. Bywa też odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 06.01.2018 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Wydaje mi się, że koledze map78 chodzi o to, że jak CNC handlował meetingiem to ten był najlepszy i wszystko inne było niewarte uwagi. Potem do oferty dołożył Panasonica i znów wszystkie inne pompy były "be". Następnym etapem było LG i CNC wystawiał je na allegro pisząc lepsze niż Panasonic. Nie uważasz, że trochę to śmieszne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 06.01.2018 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Ale co w tym smiesznego ? Ktos kiedys powiedzial ze tylko krowa zdania nie zmienia. Gosc sie uczy na swoich bledach to chyba dobrze ? Za chwile moze sie okazac ze wejdzie jakas nowa ciekawa pompa i bedzie chwalil tamta, bo niby dlaczego nie ? Analogia do gruntowek - kazdy chwali ta co ma, a nie wiem czy jest tutaj przynajmniej 5 uzytkownikow jednej marki. Pewnie nie, bo jest ich pelno od markowych po garazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 06.01.2018 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Wydaje mi się, że koledze map78 chodzi o to, że jak CNC handlował meetingiem to ten był najlepszy i wszystko inne było niewarte uwagi. Potem do oferty dołożył Panasonica i znów wszystkie inne pompy były "be". Następnym etapem było LG i CNC wystawiał je na allegro pisząc lepsze niż Panasonic. Nie uważasz, że trochę to śmieszne? Jak dolar był po 3 zł i meeting a można było dostać dobrego za 10tyś zł to czemu brać Panasa który kosztował wtedy 30tyś! i jak jest taka proporcja w cenie to nie widzę sensu dokładać. nie mam klapek na oczach tylko ona jedną markę i nie mówię że tylko Panas czy LG najlepsze czy meeting, wszystko trzeba policzyć wg. aktualnych realiów. a nie sztywno stawiać na jeden produkt, trzeba uważnie reagować na to co dzieje się w cenach i parametrach na rynku by móc dobrać optymalne rozwiązanie. i co w tym złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 06.01.2018 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 To dlaczego pisałeś LG lepsze niż Panasonic? Z powodu kursu dolara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 06.01.2018 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 To dlaczego pisałeś LG lepsze niż Panasonic? Z powodu kursu dolara? Bo jak porównasz moce i COP LG 9kW i Panasa SDC 9kW 1F to co widzisz? porównywałeś to? Zerknij a zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 06.01.2018 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 (edytowane) No to LG jest lepsze od Panasonica z powodu parametrów czy kursu dolara? Nie trudno zauważyć, że sprzedajesz Panasonica 9 kW w podobnej cenie do LG 9 kW.Ale LG kupujesz 3-4 tysiące taniej od Panasonica stąd ta ich wyższość. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez oberwatorPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 06.01.2018 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Widze chyba bol dupy ze ktos zarabia, a nie pracuje charytatywnie. Jakie to polskie.... Jakbyscie mi zarzucili ze zarabiam to napisalbym Wam wprost, ze po to prowadze firme. Cale szczescie ze pompy to nie moja branza bo musialbym sie z Wami uzerac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bantex11 18.04.2018 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 To ze tak teraz powiem: czy ktoś poleci z czystym sumieniem firme CNC do montażu pompy ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 18.04.2018 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 To ze tak teraz powiem: czy ktoś poleci z czystym sumieniem firme CNC do montażu pompy ciepła? Pompa działa od prawie roku - zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.04.2018 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 To ze tak teraz powiem: czy ktoś poleci z czystym sumieniem firme CNC do montażu pompy ciepła? z tego co wiem CNC stosuje dodatkowy bufor co jest zbędna rzeczą a tym samym znacznie podraza instalację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 21.04.2018 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 z tego co wiem CNC stosuje dodatkowy bufor co jest zbędna rzeczą a tym samym znacznie podraza instalację . Podaj jeszcze definicję słowa "znacznie". Najlepiej podaj widełki od-do, ile % całej inwestycji to niewiele, a ile % całej inwestycji to już znacznie. Konkrety proszę bo inaczej to jest zwykłe pie..olenie. Według mnie podraża nieznacznie, ale ty wiesz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 21.04.2018 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Widzę ,że zaczyna się odgrzewanie starego kotleta- kurza melodia , ile razy będziemy wałkować temat bufora/sprzęgła ?Wszystko już w tym temacie było wielokrotnie napisane...Tymczasem PSU mnie jest jeszcze piękny dzionek , trawa pierwszy raz w tym roku skoszona , siedzę sobie na leżaczku- i po co zajrzałem na forum ?Czasem mnie coś podkusi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.04.2018 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Podaj jeszcze definicję słowa "znacznie". Najlepiej podaj widełki od-do, ile % całej inwestycji to niewiele, a ile % całej inwestycji to już znacznie. Konkrety proszę bo inaczej to jest zwykłe pie..olenie. Według mnie podraża nieznacznie, ale ty wiesz lepiej. Znacznie to wg mnie 3-4tys.zł bo to nie tylko bufor ale i dodatkowa pompka obiegowa i sterowanie. Po to tylko żeby instalator mógł więcej zarobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 21.04.2018 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Po to tylko żeby instalator mógł więcej zarobić . Nie wiem czy to jeszcze da się leczyć. Za krótki urlop chyba miałeś. Masz obsesję widząc wszędzie u każdego chęć wyd..ania klienta. Wszystkich mierzysz swoją miarką i myślisz że wszyscy mają czy muszą mieć tak samo jak ty masz? Ja buforów zwykle nie stosuję ale czasami nie da się bez i uwierz, wcale nie jest mi na rękę taszczyć 200-300-litrowy klamot i jeszcze komplikować sobie robotę dodatkowymi rurami, zaworami czy pompami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.04.2018 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 No ja bym takiego instalatora nie wpuścił:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?346351-Sterowanie-pompą-ciepła-dwa-quot-niezależne-quot-obiegi&p=7652966&viewfull=1#post7652966Bufor ma uzasadnienie w niektórych przypadkach ale CNC robi to wszędzie w standardzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.04.2018 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Praktycznie każdy wiodący producent powietrznych pomp pokazuje taki schemat,to akurat Fujitsu czyli Atlantic: A CNC jako,że trzepie chińszczyzne meetinga,który to zaleca bufor to i naciąga nieświadomych klientów na dodatkową kasę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 21.04.2018 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 No ja bym takiego instalatora nie wpuścił: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?346351-Sterowanie-pompą-ciepła-dwa-quot-niezależne-quot-obiegi&p=7652966&viewfull=1#post7652966 Bufor ma uzasadnienie w niektórych przypadkach ale CNC robi to wszędzie w standardzie... Ty weź wszystkie niestandardowe leki do tego przyjmij je z niestandarxowej strony bo pier..... Takie gluooty że wolałbym radio z Torunia słuchać niż ciebie czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts