MarcinKról 14.01.2017 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, w mieszkaniu chciałbym zamontować szafki wiszące dochodzące prawie do sufitu - przeszkadza mi jednak w tym kratka wentylacyjna, która zostałaby przysłonięta. Dodam, że kratka jest na ścianie bocznej względem szafek. Czy ktoś mógłby doradzić jak najlepiej rozwiązać tę sytuację? Czy któreś z poniższych rozwiązań są zgodne z przepisami (i wykonalne)? 1. kratka we froncie + jakaś rura (z kolankiem 90 stopni) łączącą otwór z "nową" kratką 2. korpus szafki bez górnej części + otwór w bocznej ścianie szafki na kratkę (wentylacja "górą") 3. przesunięcie kratki pod sam sufit (byłaby dosłownie 5 cm po sufitem i 5 cm nad szafkami) Edytowane 14 Stycznia 2017 przez MarcinKról Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hustek 11.05.2020 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Hej, Dotarłem tutaj przez wyszukiwarkę, nie chcę zakładać nowego tematu, ale mam identyczną sytuację (Wariant 1 - czyli 90 stopni). Czy coś takiego ma sens i jest zgodne ze sztuką? Czy będą z tym same problemy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts