o.marcin 15.01.2017 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Witam, planuje ocieplenie poddasza. Problem w tym, że konstrukcja dachu jest płatwiowo-jętkowa. Znalazłem wiele poradników w internecie, jednak żaden dokładnie nie odzwierciedla mojego problemu więc proszę o poradę. Krokwie maja grubość 12.5 - 14 cm. Dach jest z pełnym odeskowaniem + papa + blachodachówka. Planuje dać 10 cm wełny między krokwie (2.5 - 4 cm wentylacji) + 15 cm na drugą warstwę. Problem polega na tym, że jeżeli ułożę rusztowanie na 15 cm wełny to wypadnie one trochę za połową płatwi, więc chyba muszę dopasować drugą warstwę ocieplenia tak żeby ukryć pod nią całą płatew, wtedy po ułożeniu płyt g-k będą widoczne jedynie słupy i zastrzały. Nie mam jednak doświadczenia i nie wiem jak to wyjdzie w praktyce. Może ktoś już robił coś podobnego i podzieli się radami lub zdjęciami. Ja przeszukałem chyba całe google i nie znalazłem sytuacji, która pasowała by do mojej. Poniżej zdjęcia jak sytuacja wygląda u mnie. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts